unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ölands bäste har tagit beslut om hösten

Han öppnade tidigt dörren för en höstcomeback efter Ironman. Men Viktor Olofsson kommer inte förstärka GAIF under slutspurten av division tre: ”Det är bättre att ta nya tag inför nästa år”.
Viktor Olofsson, Ölands bäste fotbollsspelare på herrsidan säsongen 2015, 2016 – och 2017.
Viktor Olofsson, Ölands bäste fotbollsspelare på herrsidan säsongen 2015, 2016 – och 2017.

Viktor Olofsson har blivit utsedd till Ölands bäste manlige fotbollsspelare de tre senaste åren. Inför årets säsong tog han ett uppehåll för att satsa fullt ut på att genomföra Ironman, men öppnade samtidigt upp för en comeback under hösten. Så kommer det förmodligen inte att bli.

– Jag var och gjorde en träning förra veckan, men det var mest för att träffa grabbarna. Det är möjligt att det kommer hända någon mer gång, men det blir inga matcher. Det är bättre att ta nya tag inför nästa år om suget kommer tillbaka.

Olofsson nämner främst två anledningar till beslutet. Dels har han anmält sig till Lidingöloppet i slutet av september – dessutom är inte laget i något större behov av hans tjänster.

– Jag har haft lite kontakt med ”Tobbe” (Bengtsson) och Patrik (Nilmert), men det är bara några matcher kvar nu och det har ju gått fint för dem. Det hade varit en annan situation om det exempelvis varit förra året, när det knappt fanns någon spelare på bänken. Då hade man känt större press.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Hur har kroppen svarat efter Ironman?

– Första dagarna efter var man ganska slut på energi, men jag är väldigt nöjd och det har inte varit några större problem. Vi var på tävlingsceremoni dagen efter och då såg jag många som haltade in, så då insåg jag att jag klarat mig ganska bra. Jag hade knappt något skoskav.

Är det en gång och aldrig mer?

– Nä, det skulle jag inte säga, men för min del blir det nog ett sabbatsår. Nu har det ju säkrats upp i fem år till, så det är ingen brådska. Inför det här året kände man att det var dumt att riskera att missa det, eftersom det kunde ha varit sista året.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.