1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ölands bäste har tagit beslut om hösten

Han öppnade tidigt dörren för en höstcomeback efter Ironman. Men Viktor Olofsson kommer inte förstärka GAIF under slutspurten av division tre: ”Det är bättre att ta nya tag inför nästa år”.
Viktor Olofsson, Ölands bäste fotbollsspelare på herrsidan säsongen 2015, 2016 – och 2017.

Viktor Olofsson har blivit utsedd till Ölands bäste manlige fotbollsspelare de tre senaste åren. Inför årets säsong tog han ett uppehåll för att satsa fullt ut på att genomföra Ironman, men öppnade samtidigt upp för en comeback under hösten. Så kommer det förmodligen inte att bli.

– Jag var och gjorde en träning förra veckan, men det var mest för att träffa grabbarna. Det är möjligt att det kommer hända någon mer gång, men det blir inga matcher. Det är bättre att ta nya tag inför nästa år om suget kommer tillbaka.

Olofsson nämner främst två anledningar till beslutet. Dels har han anmält sig till Lidingöloppet i slutet av september – dessutom är inte laget i något större behov av hans tjänster.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag har haft lite kontakt med ”Tobbe” (Bengtsson) och Patrik (Nilmert), men det är bara några matcher kvar nu och det har ju gått fint för dem. Det hade varit en annan situation om det exempelvis varit förra året, när det knappt fanns någon spelare på bänken. Då hade man känt större press.

Hur har kroppen svarat efter Ironman?

– Första dagarna efter var man ganska slut på energi, men jag är väldigt nöjd och det har inte varit några större problem. Vi var på tävlingsceremoni dagen efter och då såg jag många som haltade in, så då insåg jag att jag klarat mig ganska bra. Jag hade knappt något skoskav.

Är det en gång och aldrig mer?

– Nä, det skulle jag inte säga, men för min del blir det nog ett sabbatsår. Nu har det ju säkrats upp i fem år till, så det är ingen brådska. Inför det här året kände man att det var dumt att riskera att missa det, eftersom det kunde ha varit sista året.