unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Ölands bäste” gör comeback på Lunden

Viktor Olofsson är tillbaka på Glömmingelunden efter sin ironmansatsning.
Samtidigt tappar laget Victor Grusell under vårsäsongen.
– Tanken är att han ska komma tillbaka till hösten, säger Tobias Bengtsson.
Viktor Olofsson gör comeback i GAIF-dressen.
Viktor Olofsson gör comeback i GAIF-dressen.

Glömminge-Algutsrums Viktor Olofsson blev utsedd till Ölands bäste fotbollsspelare 2015, 2016 och 2017. Förra året tog han en paus för att lägga fullt fokus på sin ironmansatsning, men nu är 24-åringen tillbaka på Glömmingelunden.

Olofsson syntes till redan under inomhussäsongen och har nu gett GAIF-ledningen ett glädjande besked gällande utomhussäsongen också.

– Det är klart att det är guld att få in en sån spelare som ”Ville”, säger tränaren Tobias Bengtsson.

En Viktor ansluter och en annan Victor kommer lämna. Åtminstone tillfälligt. Mittbacken Victor Grusell ska göra praktik i Stockholm från och med mars och kommer troligtvis missa hela vårsäsongen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Tanken är att han ska komma tillbaka och spela med oss under hösten. Men vi får se vad som händer. Det är jobbsituationen som styr där.

Hobbe Regebro och Hampus Larsson har lämnat för Ängö, plus att målvakten David Salomonsson har lagt handskarna på hyllan.

Utöver Olofsson finns fem spelare på pluskontot: Emil Svensson, Trekanten, Daniel Serell, Alstermo och Kalmar AIK-trion David Steglander, Karl Axelsson och Mostafa Mohammadzada.

Bortsett från tidigare nämnda förändringar så räknar Bengtsson med att behålla hela truppen från 2018.

– ”Mogge” (Morgan Westerlund), Petter (Ernberg) och Linus (Runesson) har inte kört något inomhus men är redo nu. Jag har inte hört någonting annat än att alla kommer köra på.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.