Annons

Oklar framtid för hyllade tränarna

Adam Kallenberg och Tom Holmkvist förde Kalmarsund från en mittenplacering till Superligan på fyra månader. Om det blir någon fortsättning återstår att se.
– Det får bli ett beslut ihop med familjen, säger Kallenberg.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 9 april 2018
Adam Kallenberg har inte bestämt sig om nästa år.
Adam Kallenberg har inte bestämt sig om nästa år.

Emil Stille fick gå efter 6–10-förlust mot jumbon Skoghall. Med halva serien kvar att spela tog Adam Kallenberg och Tom Holmkvist över ett FBC på sjätte plats. 13 vinster, två kryss och bara en förlust senare är laget i Superligan.

– Det är mycket kompetens i truppen. Men för mig har Adam och Tom 80 procents förtjänst i det här, säger Johan Wittberg.

Annons

– Deras ledarstil, spelsätt, hur vi tränat och förberett oss. De fick ut max av spelartruppen, det är en väldigt bra egenskap som tränare. De har en oerhört stor del i det här.

Om Kallenberg hänger med upp i SSL är ännu oklart.

– Det är inte jag som bestämmer det, det får min familj göra. Min fru har gjort allt den senaste tiden när jag varit i min bubbla. Det får bli ett familjebeslut, säger han.

Han var tränare när Färjestadens IBK åkte ur Allsvenskan. Han fortsatte, förde det nystartade FBC från ettan till Allsvenskan, blev sedan sportchef och har dubblerat med att gå in och ut ur tränarbåset under FBC:s livstid. Nu fick över tio års kamp sin belöning.

– Jag är helt… Man kan inte ta på känslan, det är så abstrakt. Det är så många som jobbat så hårt för det här. Att sen killarna kan hitta mod och energi att fixa detta. All heder åt dem, jag unnar dem detta så mycket.

Mikael AlmasiSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons