Annons

ÖB-sporten värvar VM-spelare

Under de kommande fem veckorna kommer journaliststudenten tillika den tvåfaldige VM-spelaren i innebandy Mattiece Cortez Myllyperkiö praktisera på Ölandsbladets sportredaktion.
Sport • Publicerad 21 februari 2023
Mattiece Cortez Myllyperkiö på sin nya arbetsplats.
Mattiece Cortez Myllyperkiö på sin nya arbetsplats.Foto: Ölandsbladet

22-årige Mattiece Cortez Myllyperkiö är inne på sin fjärde termin av sex på journalistutbildningen vid Linnéuniversitetet i Kalmar. De kommande fem veckorna väntar en praktikperiod som Mattiece kommer tillbringa på Ölandsbladet.

— Det ska bli jättekul på att göra min praktik på Ölandsbladet och framförallt på sporten som är mitt stora intresse. Nu får jag sätta kunskaperna på prov och testa på journalistyrket på riktigt för första gången. Ska vara ärlig och säga att utöver innebandy har jag inte superkoll på lokalsporten eller Öland för den delen men jag är nyfiken på att utforska ön, säger en förväntansfull Mattiece Cortez Myllyperkiö.

Annons

Mattiece har trots sin korta tid i Kalmar redan hunnit rota sig i lokalsporten där innebandyn har varit det stora fokuset. Dels som spelare i FBC Kalmarsund Ungdoms B-lag och även i klubbens mediabevakning.

— Jag kände att jag behövde ha något vid sidan av studierna och har spelat innebandy så länge jag kan minnas så det föll naturligt att söka sig till FBC. Sedan halkade jag in på klubbens ”Sundet media” som vi kallar oss via några studiekamrater.

När det var dags för praktik stod Mattiece länge utan en praktikplats. Men en dag ramlade det in ett meddelande från den blivande kollegan Mattis Andersson.

— Jag var inte överdrivet aktiv när jag skulle söka praktik men tänkte alltid att det löser sig vilket det gjorde. Mattis hade jag kommit i lite kontakt med genom innebandyn och det var faktiskt han som ställde frågan om jag var sugen på att komma till Ölandsbladet för sommarjobb i första hand. Så det var på den vägen jag hamnade här, säger Mattiece Cortez.

Mattiece sitter sedan i måndags på redaktionen i Färjestaden tillsammans med resten av kollegorna på sporten och övriga avdelningar.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons