ÖB-sporten tippar herrsexan

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotbollsbladet • Publicerad 12 april 2023
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 6-säsong.
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 6-säsong.Foto: Magnus Anderberg

Serien ser annorlunda ut mot i fjol, vad blir den stora skillnaden?

Kalle Karlsson: – Den stora skillnaden blir nog kvaliteten på serien som utan tvekan sjunkit drastiskt. Blomstermåla tog liksom Degerhamn noll poäng ifjol och Högsrum har det fortsatt kämpigt. Därtill saknas de riktiga toppkandidaterna som går igenom serien utan poängtapp. Upplagt för en riktig rysare i höst med andra ord.

Mattis Andersson: – Om man ska vara ärlig, att lagen överlag är klart sämre. De två bästa öländska lagen tog klivet upp i femman. De bästa fastlandslagen hamnade i en annan serie. Lagen som dragit sig ur femman, Bäckebo och Alsterbro, har mycket att bevisa. Det kommer inte bjudas på så mycket skön fotboll, men väl så mycket känslor.

Degerhamn kammade noll poäng i fjol. Hur många blir det i år?

Kalle Karlsson: – Sex poäng mot Blomstermåla och fyra mot Högsrum. Därtill kan de säkerligen knipa en trea mot Ljungbyholm eller valfritt fastlandslag. Då är vi uppe på 13. Säg ett kryss till då, så 14 poäng blir det för Degerhamn under 2023. De har verkligen sett bättre ut under försäsongen och kan man fortsätta på den vägen ser det ljust ut på Alunvallen.

Mattis Andersson: – Poäng blir det, förmodligen en hel del. Målet är tvåsiffrigt, det kan undertecknad i stort sett garantera. Det enda som krävs är att de ska ta sig från att göra bra matcher och förlora knappt, till att göra en mindre bra insats och precis vinna. Den stora skillnaden i år är att ”Degis” kan slå alla lag här. Det kunde de inte i fjol.

Hur många matcher gör Jonas Nilsson för Böda/Högby i år?
Hur många matcher gör Jonas Nilsson för Böda/Högby i år?Foto: Mattis Andersson

Böda/Högby tippas högt, vinner de serien?

Kalle Karlsson: – Sportchef Björn Fjellström kan lägga champagnen på kylning. Och det lär gå åt en del nu när de värvat in den törstige försvarsbjässen John Gustavsson. Skämt å sido, Böda/Högby ser starka ut när sexan inte gör det. Spelar Jonas Nilsson några matcher i år är saken klar. Det blir serieseger på norra Öland!

Mattis Andersson: – I år finns det ingen självklar vinnare, vilket det ofta gör i sexan. De har ett par utmanare, men de är inte många. Kan nordölänningarna få kontinuitet i en startelva kommer de att bli starka. Vilka som kan utmana är svårt att säga på förhand, men ett förstärkt Trekanten borde vara ett av lagen som vill vara där uppe. Kanske ett par Läckeby-profiler håller hela säsongen och vill fajtas också.

ÖB-sporten tippar herrsexan

1. Böda/Högby

2. Läckeby GoIF

3. Bäckebo GoIF

4. Trekantens IF

5. Alsterbro IF

6. Ljungbyholms GoIF

7. Degerhamns IF

8. Högsrums FF

9. Blomstermåla IK

Kommentar: Böda/Högby har spets som inget annat lag i den här serien och en jämn bredd i truppen som vi på ÖB-sporten tror kommer räcka till serieseger. Om Läckeby och Bäckebo kan få ihop sina styrkor kan de utmana. Botten i serien känns svagare än på länge och förhoppningsvis slipper vi en öländsk jumbo 2023. Svårt att sia om Alsterbro som har tappat en hel del spelare, men i och med kvaliteten på övriga lag på nedre halvan landar de i ingenmansland tillsammans med Ljungbyholm. Trekanten har ett ungt och talangfullt lag som inte kommer orka utmana i toppen hela vägen.

”Sportchef Björn Fjellström kan lägga champagnen på kylning. Och det lär gå åt en del nu när de värvat in den törstige försvarsbjässen John Gustavsson. Skämt å sido, Böda/Högby ser starka ut när sexan inte gör det. Spelar Jonas Nilsson några matcher i år är saken klar. Det blir serieseger på norra Öland!”
Kalle Karlsson.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.