1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

ÖB–elva med hjältesaga och bongotrumma

Veckans ÖB–elva tas ut efter flera heroiska insatser i derbyn och med nio man på plan och mot ett Nybro med 13 000 invånare.
William Alvarmo.

Jonny Näslund, Hulterstads AIK (2)

Är ”Jonny Puma” i sitt livs form? Mot Persnäs var han helt fantastisk enligt tränare Ingesson. Kan ha få kidsen i Hulterstad med omnejd att börja läsa den gamla superklassiska sporttidningen Buster igen? ”Puma” var visserligen skön fristilsbrottare. För att hitta något som påmminner om Jonny Näslund rekommenderar ÖB–sporten istället serien ”Greppet direkt” – om målvaktstigern Gordon Stewart i Tynefield city!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Johan Hammarsten, Böda/Högby (1)

Marcus Stark gick upp i falsett när han skulle vitsorda ärrade mittbacken Hammarsten efter match. Böda/Högby stod för sanslös dramatik mot SSG, hade ledningen med 1–0, tappade till 1–3 men vände och vann med 4–3. Ska vi kalla det revansch? 2013 hade Böda/Högby 4–1 i en klassisk match mot SSG på Björkvallen där hemmalaget till slut vände till 5–4.

Hilda Nilsson, Färjestadens GoIF (2)

Nättraby kämpade förgäves för att skapa chanser men Hilda Nilsson var steget före varje gång. Färjestaden höll nollan för andra matchen i rad och tog tredje raka vinsten. Börjar allt mer etablera sig där de hör hemma – i toppen.

Cajsa Engqvist, Mörbylånga GoIF (1)

Cajsa Engqvist spände musklerna duktigt på vänsterkanten. Sätter inte bara stopp bakåt utan viktig framåt dessutom. Mörby dansar i väg i toppen av division 3. Fyra pinnar ner nu i en något haltande tabell. Målskillnaden 26–4 talar sitt tydliga språk kring vilken briljans laget besitter.

Mattias de Graaf, RM IF (1)

Det var en sådan kväll på Runvallen där verkligheten tog ett livgrepp på dikten och vann på teknisk knockout. Det var en sommarkväll där en hjältesaga skapades av den reslige Mattias de Graaf som klev ner i mittlåset efter att John Gustavsson blivit utvisad och var fullständigt strålande. 2–1 med två man mindre mot Läckeby.

Charlie Nilsson, Glömminge–Algutsrums IF (1)

Det bor nästan 13 000 pers i Nybro. Men det bor ingen ”Challe” Nilsson där. Dirigerade mittfältet som om sommarhettan var en Stradivarius-fiol, allt medan den dunkade som en ödesmättad bongotrumma för Nybroiterna. Glömminge–Algutsrums vinst i derbyt var så övertygande att en objektiv åskådare snarare kunde anta att det bor 13 000 pers i Glömminge och Algutsrum.

Martin Andersson, Böda/Högby (1)

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ett obegripligt citat för alla barn som längtar efter glass. Martin Anderssons mål gör äntligen ordspråket solklart. Han väntade till åttonde omgången hemma på Nya IP. Till 82:a minuten när det stod 3–3 mot SSG. Då tryckte han dit segermålet och krönte sin bästa match för säsongen med sitt första mål.

Jimmie Nilsson, Färjestadens GoIF (1)

Hattrick av Jimmie Nilsson. Ja, ni hörde rätt. Ingen oäven målskytt i och för sig men den superrutinerade spelevinken levererar oftast de saftiga mackorna framåt anfallarna i år. Klev fram och avgjorde själv mot Blomstermåla.

William Alvarmo, RM IF (2)

Läckeby var två man mer än RM – William Alvarmo spelade som om han vore två man – minst. Han är på många sätt den öländska fotbollen personifierad. Kombinationen av ursinne och genuint fotbollskunnande. Det var med den han briljerade över hela högerflanken mot Läckeby och avgjorde med 2–1 på straff.

Vedad Mujkanovic, Hulterstads AIK (1)

Fullständigt demolerade derbyt mot Persnäs framåt. Tre mål och två assist. Sätter en sådan overklig press på de spelande tränarna i vår region, såsom Sara Erlandsson som ”bara” gjorde ett mål den här omgången. Det gav 5-1 och HAIK är definitivt ett lag att räkna in i toppstriden!

Petter Ernberg, Glömminge–Algutsrums IF (1)

Äntligen släppte det ordentligt för GAIF framåt. Fyra baljor mot Nybro, där Petter Ernbergs volleykanon var det vackraste numret. Sträckt vrist upp i klykan. Att vara ytterback och möta GAIF:s vindsnabba, tekniska offensiv är något vi inte önskar våran värsta fiende.

Veckans coach:

Måns Fredriksson, Färjestadens GoIF (1)

Tredje raka – tvåa i serien. Vad är det här för nykomling? Ingen respekt, ingen fokus på att fega sig till uddamålsvinster. Nä, Färjestadens GoIF har klivit in i division 4 med ambitionen att vara ett topplag som inte lirar defensivt utan litar på sitt eget spel, sina talanger och rutinerade pjäser. Med Måns vid rodret fortsätter laget vid 2–0 mot Blomstermåla och spikar ihop kistan till 3–0.

Läs mer

Öland

Kalmar: Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kultur

Musik: Artisterna på Carlas café

Nu har Carlas café i Näsby på sydöstra Öland gjort klart sitt musikprogram för sommaren.

Öland

Bäst på Facebook: Mörbylånga kommun i Sverigetopp

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.