Annons

Oavgjort för GAIF utan avbytare

Efter en jämn match mot Rödsle fick GAIF till slut med sig en poäng hem till Öland. Med tanke på att man inte hade någon avbytare på bänken är GAIF-tränaren Mikael Grahn nöjd med insatsen.
– Det var en helt okej insats med tanke på att vi bara var elva spelare.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 28 maj 2018
Johanna Bellander var stabil backlinjen mot Rödsle.
Johanna Bellander var stabil backlinjen mot Rödsle.

Det bjöds på ganska jämnt spel på Fredriksbergs IP i Oskarshamn när GAIF gästade Rödsle.

Hemmalaget tog ledningen efter drygt 20 minuter. Men i den 36:e minuten kvitterade Amanda Ahlström efter ett skott från straffområdeslinjen som gick in i målvaktens ena hörn.

Annons

Bara minuten senare tog Rödsle åter ledningen. En ledning man höll in i paus.

– Jag tycker att vi bjöd dem på två ganska billiga mål där, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första halvleken, men med tjugo minuter kvar började GAIF-spelaren trycka på för ett kvitteringsmål. Och i den 77:e minuten kom det efter ett inspel från kanten, parallellt med mållinjen. På bortre stolpen dök Amanda Ahlström åter upp och fastställde slutresultatet till 2–2.

Ett resultat och en insats som Grahn är ganska nöjd med.

– Det var en helt okej insats med tanke på att vi bara var elva spelare. Det hade kunnat gå hur som helst. Sista tjugo minuterna hade vi tryck, men annars var det väl inget lag som gjorde något särskilt.

– Rödsle var inte så dåliga tycker jag. De har en del starka spelare som gjorde en del bra för dem, säger Grahn och tillägger att planen inte var den lättaste att spela på.

– Den är betydligt kortare att spela på än normalt. Så det var svårt att slå djupledsbollar.

Nu väntar fjorton dagars uppehåll för GAIF till nästa match mot IFK Karlshamn. Ett uppehåll som kanske behövs med tanke på hur få tillgängliga spelare man har haft de senaste matcherna.

– Ja, det är flera som jobbar. Nu senast var det någon som fick hoppa in akut och jobba, säger GAIF-tränaren.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons