Annons

Oavgjort för GAIF i tät tillställning

Det blev som väntat en tuff drabbning när divison 3-fotbollen gjorde säsongsdebut på Glömmingelunden. Matchen mellan Glömminge-Algutsrum och Älmhult slutade mållös efter ett stabilt försvarsspel och ganska få målchanser från båda sidor.
– Så här i efterhand så känns det ändå som att vi tar att det blev lika, säger hemmatränaren Tobias Bengtsson.
FOTBOLL, DIV. 3 • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 21 maj 2018
David Jansson hade fullt upp med att freda målet mot Älmhult.
David Jansson hade fullt upp med att freda målet mot Älmhult.Foto: Johan Björling

Solen sken och mattan var fin när det var dags för hemmapremiär på Glömmingelunden på lördagseftermiddagen. Och inledningsvis var det gästande Älmhult som tog tag i taktpinnen och förde spelet. Men utan att skapa några allt för vassa chanser.

Hemmalaget växte in i matchen allt eftersom, men anfallen var allt som oftast stressade. Älmhults spel byggde mer på kontroll och bollinnehav.

Annons

Oskar Kardmo Drott fick lämna kanten och gå in på innermittfältet inför matchen då Emil Börjesson inte kunde spela. Kardmo Drott gjorde en stark match och krigade på bland allt som oftast övertaliga motståndare.

– Det gick bra. Men det var tufft när vi är två medan de var tre där inne, så det var mycket springa. Men vi hjälptes åt.

Allt eftersom växte GAIF in i matchen och skapade en del hyggliga lägen, men utan att få dit bollen.

I andra halvlek fortsatte GAIF att skapa, medan Älmhult sjönk ner i planen lite. Stora delar av andra halvlek präglades av kamp och avblåsningar. Men målen uteblev. Under sista tjugo minuterna tappade hemmalaget spelet, samtidigt som Älmhult klev fram allt mer och låg också närmast ett ledningsmål. Men David Jansson i hemmamålet avvärjde när inte försvaret lyckades.

Mitt i bortalagets press skapade ändå GAIF en riktigt bra chans när Joakim Bengtsson vänder bort en motståndare utanför straffområdet och klipper till. Men bollen gick en bit utanför.

När matchen blåstes av pustade hemmatränaren Tobias Bengtsson ut.

– Det känns väl ganska bra. Det viktigaste under de sista 15-20 minuterna var ju att vi inte släppte in något mål. Då kände vi ändå att vi tar ett likaresultat. Vi kroknade lite på slutet och de hade mycket energi.

– Vi visste om att Älmhult orkar springa i 90 minuter. Sen tycker jag inte att de skapade så där jättemycket. Vi har nog fler lägen, framför allt Joakim Bengtsson som har chans att avgöra, men så här i efterhand – och förmodligen på förhand också – så känns det ändå som att vi tar att det blev lika.

Vill du lyfta fram någon spelare?

– Oskar Kardmo Drott gör ju en jättebra match. Han fick gå in på innermittfältet istället för Emil Börjesson som inte kunde spela och är vår bäste spelare. Bolltrygg, håller i och slår bra bollar. Han fick lillfingret ur led men gick in och spelade ändå. Så han är väl den som sticker ut lite, men annars är det ju en laginsats.

Annons

Oskar själv var nöjd med matchen.

– Ja, det var en tuff och jämn match. Det känns som att första halvlek så hade de övertaget. De kändes övertaliga på mittfältet i första halvlek, så det var tufft. Men jag tycker att vi växer in i det. I slutet på första halvlek började vi skapa lite och i andra så tycker jag att vi kommer upp oss ganska bra. Kommer in i ett bättre flås och hänger med bra. Älmhult är ju inget dåligt gäng.

Men ni kroknade lite...

– Ja det är klart det är tufft. Vi tränar två gånger i veckan, medan andra lagen har fler träningar. Men ju mer vi har matchat desto bättre har konditionen blivit.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons