Nytt tungt skadebesked för FBC

FBC Ungdoms Marcus Karlsson missar resten av säsongen på grund av en axelskada.
– Man känner sig lite uppgiven kring alla skador och spelare som försvinner iväg, säger FBC-tränaren Elias Andersson.
Innebandy, div. 1 herr • Publicerad 21 februari 2019
Marcus Karlsson blev liggandes i den tredje perioden och fick utgå skadad. FBC vann det viktiga mötet med 6-2 och fortsätter slåss om nytt kontrakt i division 1.
Marcus Karlsson blev liggandes i den tredje perioden och fick utgå skadad. FBC vann det viktiga mötet med 6-2 och fortsätter slåss om nytt kontrakt i division 1.Foto: Magnus Jansson

Marcus Karlsson blev liggandes med en axelskada i tredje perioden i söndagens möte mot Stanstad. Nu missar forwarden serieavslutningen med FBC Kalmarsund Ungdom.

– Det är någon led i nyckelbenet som hade hoppat ur led. Så det blir återställt, men det tar nog några veckor. Jag ska vara helt stilla med axeln de två första veckorna, sedan börja hos någon sjukgymnast. Det var tur att den inte var helt av, säger 24-åringen.

När fem omgångar återstår så har Kalmarsund tre poäng ner till IK Stanstad under strecket. Karlssons skada är ytterligare en oönskad nyhet för tränarduon Elias Andersson och Magnus ”Mankan” Nilsson.

– Det är såklart en väldigt viktig spelare som försvinner. Man känner sig lite uppgiven kring alla skador och spelare som försvinner iväg, säger Elias Andersson.

På torsdag kväll väntar femman Olofström på bortaplan för FBC Ungdom.

Marcus Karlsson missar avslutningen av division 1-säsongen. Forwarden har stått för elva poäng (8+3) på 14 matcher.
Marcus Karlsson missar avslutningen av division 1-säsongen. Forwarden har stått för elva poäng (8+3) på 14 matcher.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.