1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt starkt profilnamn till SSG – värvar från seriekonkurrent

Nykomlingen fortsätter att rusta inför division två–äventyret: ”Det ser rätt bra ut på papperet”.
Från Slätafly till SSG. Petter Ernberg tar nu samma väg som kompisen Anton Fransson gjorde inför förra säsongen.

SSG har tidigare hämtat in flera starka nyförvärv inför debutsäsongen i division två. När krutröken nu lagt sig presenterar man ytterligare en högklassig påskrift. Petter Ernberg ansluter från seriekonkurrenten Slätafly.

– Jag får ge Fransson (Anton, SSG-forward) den. De är ju bästa vänner och umgås väldigt mycket, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ernberg är ingen doldis för den som kan sin öländska sport. 27-åringen är just nu igång med fotbollssäsongen i Glömminge-Algutsrum, dit han anslöt från SSG. Han har också flera säsonger i FBC Kalmarsund i bagaget.

Förra året var han enbart med sporadiskt i det Slätafly som precis klarade kontraktet i division två. Säsongen innan dess stod forwarden för 36 poäng.

– Det ser rätt bra ut på papperet. Nu gäller det bara att sätta alla kedjor och få alla i träning.

Nykomlingen är fortfarande på jakt efter en förstamålvakt. I nuläget har man tillgång till rutinerade Pontus Björk och unge Ludvig Andersson. Den sistnämnda vaktar även SSG-kassen i fotbollssammanhang.

– Vi kollar på en till eftersom det kan komma skador och så vidare. Helst ska det vara en ren förstamålvakt, men de växer inte på träd, säger Jimmie Nilsson.

SSG segrade med 8-3 i första träningsmatchen mot skånska division tre-laget Tygelsjö. På lördag spelas försäsongens andra träningsmatch. Då står division tre-laget Gransholm för motståndet.

I seriepremiären den 5 oktober väntar just Slätafly på hemmamark.