1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt Ironman-avtal klart – kommunen bidrar med 350 000

Nu är det klart att Ironman blir kvar i Kalmar och på Öland i fem år till. Samtidigt kommer Mörbylånga kommun att bidra med 350 000 kronor per år för arrangemanget. En summa som Henrik Yngvesson tycker är rimlig.
– Ironman är en bra möjlighet för Mörbylånga och Kalmar att synas på både en nationell och internationell arena.
Ironman blir kvar i Kalmar och på södra Öland till 2023.
Foto: Natalia Johansson

På onsdagen kom beskedet att ett nytt avtal tecknats mellan Kalmar kommun, Ironman och Sportalliansen som innebär att Ironman fortsätter i Kalmar och på Öland fram till och med 2023. Evenemanget har hållits i Kalmar sedan 2012 och består av 3,8 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42,2 kilometer löpning.

Cykelloppet körs till största delen på Öland och Mörbylånga kommun har sedan starten varit med och finansierat tävlingen tillsammans med Destination Kalmar. Från och med i år ligger kommunens bidrag på 350 000 kronor per år till och med 2023.

Kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga, Henrik Yngvesson, tycker att pengarna är välinvesterade.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det är ett sätt för oss att synas och finnas med i arrangemanget. Vi får många cyklister och atleter som kommer hit och vistas hos oss – både innan, under och efter. Och det ser vi att våra företagare drar nytta av. Det är en bra möjlighet för Mörbylånga kommun och Kalmar att synas på både en nationell och internationell arena.

Pengarna är en del i ett avtal som är skrivet mellan Mörbylånga kommun och Destination Kalmar.

– I det avtalet ska cyklingen vara på Öland, så man inte lägger den någon annanstans. Vi ska ha tillgång till växlings- och langningsstationer och Destination Kalmar bistår då med avspärrningar och sådant som behövs så att inte vi ska behöva bekosta sådana saker, säger Yngvesson.

– Nej, på så sätt så ser vi det här som ett stort och viktigt arrangemang som är viktigt för regionen. Vi ser ju att många av våra campingägare och företagare runtomkring drar nytta av händelsen. Att vi kan stoltsera med både en fin Ölandsbro att cykla på och en fin natur på södra Öland gör att många kommer tillbaka för de upplever det som en av de bästa tävlingarna i hela världen.

Läs mer

Familj

Begravning i Norra Möckleby

I Norra Möckleby kyrka har begravningsgudstjänst hållits

Familj

Begravning

Begravningsgudstjänst hållits för Christian Hertzberg

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.