Imponerande banrekord på Ekerum

Det blev en Högbydubbel i Ekerumsloppet.
Andreas Davidsson och Amanda Håkansson vann herr- respektive damklassen.
Löpning • Publicerad 14 oktober 2019
Andreas Davidsson vann Ekerumsloppet före Tony Göransson och klubbkamraten Victor Byström.
Andreas Davidsson vann Ekerumsloppet före Tony Göransson och klubbkamraten Victor Byström.Foto: Högby IF

Ett nytt banrekord på Ekerum, men det kom inte på golfbanan den här gången. Herrvinnaren Andreas Davidsson imponerade stort i den fjärde upplagan av Ekerumsloppet och i ett fantastiskt löparväder avverkade Davidsson de 10 kilometerna på fina rekordtiden 34:31. Tvåan Tony Göransson och trean Victor Byström var båda cirka tre minuter senare.

I damklassen var det jämnare i kampen om förstaplatsen. Högbys Amanda Håkansson sprang in på segertiden 41:40. Håkansson var 18 respektive 19 sekunder snabbare än tvåan Helene Malmqvist och trean Terese Friman.

Drygt 200 löpare tog sig i mål på den 10 kilometer långa sträckan bland golfbanorna på Ekerum och tuffa terrängen i Rällaskogen. Tidigare under lördagsförmiddagen arrangerades även ett 1,6 kilometer långt juniorlopp.

Högbys Amanda Håkansson var starkast i en jämn toppstrid i damklassen.
Högbys Amanda Håkansson var starkast i en jämn toppstrid i damklassen.Foto: Högby IF
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.