Nykomlingens drömstart fortsätter

Två matcher, sex poäng. Nykomlingen FBC Kalmarsund Ungdom står fortsatt på full pott efter att Halmstad besegrats i helgens hemmapremiär.
– Det finns väldigt många fler växlar och nivåer att ta av i det här laget, säger tränaren Elias Andersson.
Innebandy, division 1 herr • Publicerad 1 oktober 2018
Lagkaptenen Martin Willsund var en av FBC Ungdoms bästa när laget vann hemmapremiären mot Halmstad.
Lagkaptenen Martin Willsund var en av FBC Ungdoms bästa när laget vann hemmapremiären mot Halmstad.Foto: Magnus Anderberg

Det tog bara tre sekunder för Hannes Örnerstig att skicka in kvitteringen efter Halmstads ledningsmål i mitten av den första perioden. Sedan handlade det mesta om FBC Kalmarsund i hemmapremiären i Färjehallen.

– Jag tycker att 9-5 är i underkant. Vi är mycket bättre och jag var inte ens särskilt nöjd efteråt. Det finns väldigt många fler växlar och nivåer att ta av i det här laget. Vi vinner på ett väldigt stabilt sätt, men som tränare vill man alltid kräma ur mer, säger FBC-tränaren Elias Andersson.

I målprotokollet noterades nyförvärvet Kasper Hultgren för tre fullträffar. Dessutom stod Jesper Husberg för ett mål och fyra målgivande passningar.

– Kasper Hultgren är väldigt bra. Även Martin Willsund, som tar mycket ansvar.

Hur bedömer du division 1-motståndet hittills?

– Skurup är bättre än Halmstad. Vi har fått bekräftat att vi vet vad som krävs och att det vi gör på träningarna ger resultat. Laget visste inte riktigt var vi skulle stå någonstans, det är många unga grabbar som ska ta nästa steg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.