Ny vändning i konfliktsoppan

Svenska Innebandyförbundet har öppnat upp för ett andra medlingsmöte i innebandykonflikten. Förhandlingarna mellan SIBF och FSSL planeras att äga rum redan i morgon, fredag 8 mars.
Innebandy • Publicerad 7 mars 2019

I början av veckan förkastade innebandyförbundet 20 lags anmälningar till nästa säsongs SSL-spel. Anledningen var det förbehåll som elitklubbarna och FSSL lagt in om att ett nytt rättighetsavtal skulle vara på plats senast den 30 april.

I samma veva stod det klart att parternas andra medlingsmöte, som var planerat att äga rum den 14 mars, inte skulle bli av.

Nu har hela soppan tagit en ny vändning – igen. På torsdagen meddelade förbundsstyrelsen (FS) att man öppnar upp för ett andra medlingsförsök redan i morgon, fredag.

”Efter noga överväganden och i samråd med de föreningar som redan anmält sig har FS beslutat att delta i ett medlingsförsök med av RF utsedda medlare och FSSL fredagen den 8 mars. Detta eftersom vi är angelägna om att hitta en lösning för innebandyns bästa.

Samtidigt pågår ett intensivt arbete för att lägga serierna inför nästa säsong – ett arbete som berör hundratals föreningar. Det är förstås olyckligt att vi inte kan ge besked om vad som kommer att gälla nästa säsong men vi tycker ändå att det är värt att göra ytterligare ett försök nu på fredag”, skriver man i ett meddelande på förbundets hemsida.

Parterna har tidigare meddelat det råder förhandlingssekretess.

Läs mer om innebandykonflikten:

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.