Ny hattrickskytt på Skansen: ”inövad avsparksvariant”

– Det är målsugna tjejer i laget nu. Förra matchen gjorde Josefin hattrick, säger Sara Erlandsson.
Den här gången var det som Elina Nilsson stod för ett äkta hattrick när Mörbylånga besegrade Emmaboda på ett soligt och vindstilla Skansen.
Publicerad 14 maj 2018
Elina Nilsson brukar utmärka sig som en krigare på mitten – nu avgjorde hon med hattrick i första halvlek.
Elina Nilsson brukar utmärka sig som en krigare på mitten – nu avgjorde hon med hattrick i första halvlek.

FOTBOLL. DIV. 3.

Domaren hann knappt blåsa igång innan matchens första målskytt kunde antecknas i målprotokollet. Efter en handfull passningar nådde bollen fram till Elin Hagström.

– Det var en inövad avsparksvariant som vi körde. Efter det slog vi av på takten lite, säger Sara Erlandsson.

I den femtonde minuten så var det då dags för matchens hattrickdrottning att presentera sig för första gången. Elina Nilsson hann med ytterligare två mål innan man gick till halvtidsvila.

– Andra halvlek var nog mindre rolig för publiken. Det var en kombination av matchbilden och värmen som gjorde att vi tappade vårt spel, säger Sara Erlandsson, tränare Mörbylånga GoIF.

Det blev aldrig någon spänning i andra halvlek. Med två tidiga mål blev det en transportsträcka för hemmalaget. Publiken kunde istället njuta av en gassande majsol.

För långtidsskadade, Hilda Eriksson, var njutningen total. Hon gjorde comeback med bravur och noterades för en assist.

– Hon är en teknisk och offensiv spelare. Hon gör det riktigt bra och kommer tillföra mycket för laget denna säsong. Himla glad att hon är tillbaka!

– Även Cajsa Engqvist gör det riktigt bra på vänsterbacksposition. Hon är ju offensiv och brukar spela högre upp i plan men är stark defensiv. Vinner många närkamper.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.