Nu ska de bli större och locka internationellt: ”Absolut inte en omöjlighet”

Endast 45 deltagare i årets upplaga av Kim Nilsson Summercamp. En miss i marknadsföringen, men framtiden ser ljus ut när många spelare kommer tillbaka varje år.
– De är vår måttstock i kvalitetssäkring att de kommer tillbaka. För vi är ju inte ensamma om att hålla innebandy-camp sommartid, det finns många att välja på.
INNEBANDY • Publicerad 9 augusti 2018
Det var många duktiga spelare på plats när ÖB-sporten besökte Kim Nilsson Summercamp.
Det var många duktiga spelare på plats när ÖB-sporten besökte Kim Nilsson Summercamp.Foto: Emelie Nordquist

Det är tredje året som FBC Kalmarsund anordnar ett sommarläger för unga innebandyspelare. Tidigare gick det under namnet K7-camp men efter att upplägget ändrats bytte de även namn till Kim Nilsson Summercamp. Skillnaden från de två tidigare åren som campen funnits är att fokus numera ligger mer på individen och på att lära sig mer om både tekniken och träningen.

– Det var tidigare mer bara ett innebandyläger, nu ser vi väl oss själva som en mer utbildande camp, säger Daniel Redenheim från FBC Kalmarsund.

Det är 49 barn med i årets camp i åldrarna mellan 10-16 år. Flest är det i kullarna 11-12 år. Av de spelande barnen är det 4 målvakter och totalt 15 tjejer. Större delen är lokala spelare, men också några ifrån Stockholm och Wien.

– Vi hade ett mål på 75 deltagare i år, men misslyckades lite i marknadsföringen. De ska vi rätta till, samt att vi går ut internationellt med översatt inbjudan på tyska tills nästa år.

Målet är att inom några år vara uppe i cirka 150 deltagare och då marknadsföra sig i hela Sverige samt Österrike, Schweiz och Tjeckien.

– Det är fullt möjligt, det enda vi behöver anpassa oss till är fler spelplaner. Så då får vi försöka få tillgång till Torslundahallen med och lösa det med transport mellan hallarna.

Två av årets deltagare kommer från Wien. Pauli Steinbichler berättar att han var med första gången förra året, då fick han det i födelsedagspresent av sin pappa. Benjamin Langer också från Wien tycker att det är kul att komma hit och spela för det är en högre nivå och alla här är duktiga och skämtar om att hemma är de som proffs.

Pauli Steinbichler och Benjamin Langer kommer ifrån Wien. Båda är ett fan av Kim Nilsson och tycker det är kul att vara här och spela innebandy.
Pauli Steinbichler och Benjamin Langer kommer ifrån Wien. Båda är ett fan av Kim Nilsson och tycker det är kul att vara här och spela innebandy.Foto: Emelie Nordquist

Redenheim är nöjd över hur årets camp hittills gått. De startade i onsdags och håller på ända till söndag. Instruktörerna som är på plats är såklart Kim Nilsson själv, men han får hjälp utav FBC:s huvudtränare Adam Kallenberg, FBC:s målvakt Jan Binder och Anders Billquist, målvaktstränare.

– För oss så har campet blivit ett litet skötebarn och en rolig happening för oss som jobbar i klubben under sommartid. Vi kommer absolut lägga mer krut och försöka få det att växa, ser ingen ände på det. Ser man framåt skulle jag väl tycka att vi kan se det mot 150 deltagare, det ser jag absolut inte som en omöjlighet, avslutar Redenheim.

Anders ”Bille” Billquist höll i torsdagens pass när det var mycket skott. Från grunden är han målvakt och numera målvaktstränare.
Anders ”Bille” Billquist höll i torsdagens pass när det var mycket skott. Från grunden är han målvakt och numera målvaktstränare.Foto: Emelie Nordquist
Foto: Emelie Nordquist
Foto: Emelie Nordquist
Foto: Emelie Nordquist
Foto: Emelie Nordquist
En av två målvakter under eftermiddagens pass. Deltagarna är uppdelade i tre grupper efter ålder.
En av två målvakter under eftermiddagens pass. Deltagarna är uppdelade i tre grupper efter ålder.Foto: Emelie Nordquist
Mellan övningarna var killarna snabba med att tricksa ett par gånger.
Mellan övningarna var killarna snabba med att tricksa ett par gånger.Foto: Emelie Nordquist
Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.