1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ölänningar blev nordiska mästare

Flera öländska lag tävlade förra helgen i Nordiska Mästerskapet i bowls.
Lag Ulf Nilsson, Christer Nilsson och Ingvar Nelson blev nordiska mästare.
Öländskt guld i nordiska mästerskapen – för andra året i rad.
Foto: Privat
Lag Ulf Nilsson, Ingvar Nelson och Christer Nilsson blev nordiska mästare i helgens tävling i Lysekil.
Foto: PRIVAT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Nordiska Mästerskapet för tremannalag i bowls hölls i Lysekil 23-24 mars. Det var första tävlingen som arrangerades av Lysekilklubben. Kommunalrådet var där och invigde tävlingen och svenska och norska nationalsångerna spelades.

I tävlingen deltog 28 tremannalag från Sverige och Norge. Av dessa var fyra lag från Borgholm Bowls och ett lag från Färjestaden.

På lördagen genomfördes gruppspel, alla spelade sex matcher. Därifrån gick 12 lag vidare till A-slutspel, åtta lag till B-slutspel och åtta lag till C-slutspel. Slutspelet är en utslagsstege och spelades på söndagen.

Nordiska mästare blev Ulf Nilsson, Christer Nilsson och Ingvar Nelson som skipper. De försvarade därmed titeln som Nordiska mästare som de erövrade 2018. Ytterligare två lag från Öland gick till A-slutspel. Det var lag Bo Johansson, Jim Broberg BBS med Tommi Carlsson från Karlstad samt lag Tobias Egestrand, Johan Andersson BBS med Erol Morina från Byxelkrok.

Lag Paul Persson, Håkan Karlsson och Leif Linder var i final i C-slutspelet.

Det var spännande, hårda och täta matcher i två dagar. Finalmatchen mellan Ulf, Christer och Ingvar och ett norskt lag fick avgöras i tiebreak. När sista klotet rullat klart stod Borgholmslaget som segrare. Det blev stort jubel och hyllningar i hallen till segrarna. Tävlingarna avslutades med prisceremoni.

Kommande helg åker Ingvar och Eva Nelson till Belfast för att spela Europacuptävlingen Belfast Open. Paret är de enda deltagarna från Borgholm och spelar både partävling och tävlar i singel.

Läs mer

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.

Öland

Nytt rum på Escapefarm

På Escapefarm i Löttorp har det till den här sommaren tillkommit ett escape room, nämligen Pigkammaren. ”Väldigt roligt men lite svårare”, tycker en grupp deltagare.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.