Nollat och utklassat i höstpremiären

Starka i 55-60 minuter.
Sedan blev höstpremiären en dyster historia för Persnäs.
– Vi håller inte ihop försvarsspelet, säger Daniel Nilsson.
Fotboll, div. 6 herr • Publicerad 12 augusti 2019
Daniel Nilssons Persnäs ligger för närvarande sjua i division 6.
Daniel Nilssons Persnäs ligger för närvarande sjua i division 6.Foto: Magnus Anderberg
Fotboll, div. 6 herr

Vissefjärda GIF - Persnäs AIF 6-0 (1-0)

Tabelltvåan Vissefjärda hade ”bara” 1-0 i halvtid och i inledningen av andra halvlek skapade gästerna flera kvitteringslägen. Men Persnäs förvaltade aldrig sin fina tiominutersperiod och straffet skulle visa sig bli stenhårt.

– De får 2-0 på en kontring och sedan går vi bort oss på 3-0-målet. Vi håller inte ihop försvarsspelet, säger tränaren Daniel Nilsson.

Ett enkelt och rakt spelande hemmalag kunde till slut rinna iväg till 6-0 under den avslutande halvtimmen. Det var inte bara slutresultatet som hade tennisvibbar över sig den här lördagseftermiddagen.

– Det blev en jäkla lustig match. Det var fem man som stod däruppe och fem man därnere. Visst, vi har inte heller ett fantastiskt kortpassningsspel, så fort man vann bollen var man pressad, så det var många långa bollar. Det blev som en tennismatch.

Hela laget får beröm för den första timmen. Hela laget får också icke-beröm för den sista halvtimmen.

– Lika bra som vi gör det första timmen, ungefär lika slätstruket var det under avslutningen. Då var det ingen som var bra, säger Daniel Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.