Nilsén lämnar Lindsdal - återvänder till Öland

Jesper Nilsén återvänder till Öland men blir kvar i division 3.
23-åringen byter Lindsdal mot Glömminge-Algutsrum.
– Glädjen har inte funnits där och då behövs det ett miljöombyte, säger FGoIF-produkten.
Fotboll, div. 3 herr • Publicerad 14 februari 2019
Jesper Nilsén blir en sen injektion i GAIF:s division 3-trupp.
Jesper Nilsén blir en sen injektion i GAIF:s division 3-trupp.Foto: GAIF

Efter ett par säsonger i IFK Berga så valde Jesper Nilsén att tillbringa 2018 i seriekonkurrenten Lindsdal, som trillade ur tvåan. Nu återvänder FGoIF-produkten till den öländska fotbollen och blir ett sent tillskott i Glömminge-Algutsrum, som är Lindsdals seriekonkurrent i trean kommande säsong.

– Jag har kört lite med Lindsdal och känt att det inte varit hundra procent från min sida. Glädjen har inte funnits där och då behövs det ett miljöombyte, säger 23-åringen om beslutet.

Mittfältaren lämnade Färjestaden efter säsongen 2012 till förmån för Kalmar FF:s ungdomsverksamhet. Men någon återkomst till Tallhöjden och moderklubben har inte varit nära.

– Klart vi har pratat lite, men jag har varit ganska tydlig med att jag vill vara i någon division högre. Trean är ändå trean. Jag känner grabbarna där också, många av dem var i Färjestaden när jag var där, och jag har även haft ”Tobbe” och ”Stegen” som tränare innan. Jag vet vad jag får, sånt påverkar.

Patrik Nilmert är märkbart nöjd med det sena nyförvärvet.

– Vi var på honom någon gång redan förra året, men då blev det Lindsdal. Nu behövde han ett miljöombyte och tog kontakt med oss. Det är en jäkligt fin kille och en duktig fotbollsspelare. Konkurrensen hårdnar ännu mer, säger GAIF:s sportchef.

Förra säsongen var det snack om den starkaste truppen någonsin. Nu ser den ännu bättre ut på papperet?

– Ja, personligen så tycker jag att den känns starkare nu, det måste jag säga. Det är jäkligt spännande. Vi har haft en bra start på försäsongen och nu gäller det bara att få ihop allt på planen också.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.