Annons

Neymar gjorde hattrick när HAIK vann

I VM går det knackigt för Neymar – I HAIK glänste han desto mer på fredagskvällen med tre baljor när laget vände och vann mot Kalmar City.
– Vi behövde den för att hänga på däruppe i toppen. Häftigt att kunna lösa det med så mycket folk borta. Coolt, säger Daniel Ingesson.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 29 juni 2018
Jonny Näslund briljerade.
Jonny Näslund briljerade.

Hulterstad igång efter nästan två veckors spelledigt. Dessförinnan ett hack i skivan på lagets fina form med två raka förluster. Och på samma visa startades matchen upp – redan efter fem minuter tog Kalmar city ledningen.

Första halvlek sedan chansfattigt – lika avslaget som Frankrike - Danmark i VM konstaterade HAIK:en på sin Twitter. Detta fram till fem minuter innan paus när Hulterstad drämde iväg en lång frispark som målvakten inte fick grepp om bättre än att HAIK tryckte in kvitteringen.

Annons

– En riktig kämparinsats. De är klart bättre i första men vi krigar idag. Vi är väldigt mycket folk borta, avstängningar och fyra bortresta. Häftigt att kunna lösa det ändå. Coolt, säger Daniel Ingesson.

– I andra tar vi taktpinnen. Jonny är fantastisk i mål. Han håller oss kvar i första. Sedan gör hela laget det bra, Mikael Nicklasson är en av dom som sliter som djur. Och ett plus i kanten till Neymar (Zahir Alizad).

Det var nämligen hans show i andra. HAIK kommer igång bättre i andra halvlek och förde matchen. Med tjugo minuter kvar kom också utdelningen. "Neymar” tryckte dit ledningsbollen. City pressade på för kvittering men istället kunde HAIK avgöra på tilläggstid fram till 3–1-seger. Neymar igen.

– Skönt att komma tillbaka med en seger, vi behövde den för att hänga på däruppe i toppen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons