Annons

Närmar sig comeback - efter behandling med ”grillpinne”

Lisa och Lina, Malmström och Malmberg. Den rutinerade duon är på väg tillbaka efter skador och kan snart förstärka Färjestadens tunna trupp.
– Det är som att jag varit hos Harry Potter, säger Lisa Malmström om naprapatbesöket som nu verkar få bukt på hennes skadeproblem.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 16 maj 2019
Efter flera år av skador så kunde nyförvärvet Lisa Malmström spela hela förra säsongen med Färjestaden. Nu är 28-åringen på väg tillbaka efter ny ljumskproblematik.

Lisa Malmströms fotbollskarriär har kantats av ljumskproblem under lång tid. Efter flera år av bekymmer i IFK Kalmar så opererades slutligen mittfältaren under sommaren 2017.

Senare samma år fick hon lämna Gröndal och dök istället upp på Tallhöjden. Där gjorde nyförvärvet sin efterlängtade comeback. 28-åringen kunde spela hela förra säsongen med Färjestaden, men efter vinterns inomhussäsong så dök skadeproblemen upp igen.

Annons

Diagnosen lyder symfysit, en överbelastningsskada.

– En idrottsdödare av rang, säger många, som kan ta väldigt lång tid att få bukt med. Det kan ta två månader eller två år, det är omöjligt att veta, säger Lisa Malmström.

Innermittfältaren gjorde en ny magnetröntgen i februari och har missat hela utomhussäsongen hittills. Läget har dock ljusnat betänkligt på sistone. De senaste åren har Malmström testat det mesta för att få bukt på problemet. Nu kan hon kanske slutligen ha hittat rätt.

För sex veckor sedan besökte hon en naprapat i Stockholm, för att få en något ovanlig behandling.

– Det är en komplex historia, men han arbetar lite annorlunda. Han tror jättemycket på att de skador man får påverkas mycket av hjärnans signaler, och vad man varit med om tidigare. Det är inte lätt att förklara det på ett enkelt sätt. Han använde en grillpinne, typ.

Det låter som att du besökt en medicinman?

– Ja, jag sa det till mina kompisar också, att det är som att jag varit hos Harry Potter...

Behandlingen verkar i alla fall ha varit lyckad. Framsteg har gjorts och Lisa Malmström var på ett återbesök i huvudstaden under början av den här veckan.

Hon är tillbaka i full träning med Färjestaden.

– Efter första besöket tog det tre veckor innan signalerna hittat rätt. Jag tränade på hela förra veckan och det besked som jag fått nu är att jag ska känna mig fram. Jag får göra allting och har inte förbud mot något.

Annons

Ett fortsatt obesegrat Färjestaden beger sig till Helsingborg på lördag för möte med mittenlaget Eskilsminne. Malmström är bortrest då och är därmed inte aktuell för spel, men en comeback behöver inte vara så långt borta för 28-åringen.

– Min målsättning är att bli hundraprocentig, så klart. Men känns det bra den här veckan så tänker jag mig kanske en halvlek i b-lagsmatchen på måndag. Sedan får vi se.

Din bild av lagets säsongsinledning?

– Jag tycker vi har gjort det fantastiskt bra. Vi har blivit mer mångsidiga och anfaller på alla möjliga sätt. Vi är fortfarande få i truppen, vi är tunna men starka. Jag är stolt över tjejerna, säger Lisa Malmström.

Huvudtränaren Johan Rosén kan snart även räkna in en annan välkommen comeback. Sent i höstas skadade Lina Malmberg ena menisken på en inomhusträning. Yttermittfältaren opererades under vintern och i måndags gjorde hon en halvlek i b-lagets 4-4-match mot Kalmar Södra/Hossmo.

– Det kändes inte helt hundra, men det var ändå kul att få spela, säger 29-åringen.

Malmberg kommer känna sig fram. Är känslan bra under veckans träningar så kan yttermittfältaren vara aktuell för en plats på bänken i helgens omgång. Sedan tidigare står det klart att lagkaptenen Elin Olofsson är bortrest och missar mötet i Skåne.

Lina Malmberg var ordinarie ifjol men har missat hela våren på grund av en knäskada. Nu är a-lagscomebacken nära, 28-åringen spelade en halvlek i b-laget i måndags.Foto: Arkiv

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons