Annons

Mörbys dunder-revansch – skyttekungens femling

När vinsten kom så kom den med buller och bång. Mörbylånga tog sin första seger för säsongen i derbyt mot Persnäs med 7–1.
– Det är mycket glädje efter en jobbig vecka, säger tränare Emil Halldin.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 10 maj 2018

Pang, pang, pang, pang, pang. 5–0 i halvlek för Mörbylånga GoIF. Detta efter två poäng på tre matcher, fyra gjorda mål totalt och 0–1 senast mot Hulterstad i lördags.

– Det var en riktig urladdning, nu är vi elva spelare som hjälper varandra och vågar spela vårt spel, säger Emil Halldin.

Annons

Derbyförlusten mot HAIK hade präglat dagarna fram till nästa derby mot Persnäs.

– Det var en tuff förlust. Vi har tryckt hela veckan på att vi måste höja oss som lag, med fler ledare på plan och lagmoral. Och precis det visar vi idag. Starkt av killarna att komma tillbaka med den här reaktionen.

Andra halvlek blev mer av en formsak. 7–1 till slut.

– Som natt och dag jämfört med insatsen senast. Vi är avslappnade och mindre rädda. Vi ändrar så att vi har tre anfallare men det är inte det som är stora förändringen utan det är inställningen från samtliga i laget.

Och bakom resultat stack Mörbys skyttekung Armin Huseinovic ut med hela fem fullträffar.

– Väldigt bra prestation, idag var han nästan hundraprocentig. Framför allt gör vi många omställningsmål, något vi utvecklat. När alla vill ha boll och fyller på snabbt funkar är vi vassa, säger Emil.

– Idag vill jag annars lyfta de något äldre i truppen lite extra, Marcus Erlandsson och Tom Karlsson visar väldigt bra ledaregenskaper.

Hur skönt var det att studsa tillbaka med en sådan här utklassning?

– Det är mycket glädje och en del lättnad efter en jobbig vecka. Det har varit tungt att tappa poäng, framför allt senaste matchen men säsongen är lång, resonerar Emil Halldin.

– Förväntningarna har varit höga och många har sett oss som favorit men jag har försökt tona ner det. Vi är inne i en generationsväxling och det är inte bara att gå och vinna en serie efter att ha åkt ur två år i rad.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons