Mörbylångadalen tvåa i allsvensk final

Förra helgen mötte Mörbylångadalens allsvenska ponnylag tufft motstånd när zonfinalen i division 1 avgjordes i Värnamo. Det blev den fin andraplats i finalen, ett snäpp bättre en förra säsongen då laget slutade trea.
Ridsport • Publicerad 4 maj 2018
Mörbylångadalens Ridsällskap slutade på en andraplats när zonfinalen i ponnyallsvenskan division 1 avgjordes förra helgen.
Mörbylångadalens Ridsällskap slutade på en andraplats när zonfinalen i ponnyallsvenskan division 1 avgjordes förra helgen.Foto: Privat

Till årets finalomgång hade Mörbylångadalen lånat in en ryttare från Ölands Sportryttare. Meia Löfberg inledde med en felfri runda. Även Emilia Funkquist satte en nolla till Mörbylångadalen men både Saga Fredholm och Sofie Olsson rev några hinder. Banan var tuff med svårigheter som trekombination, vattenmatta och en avslutande böjd linje mellan oxer, räcke och en sista oxer.

Klassen reds i Lätt A med hinderhöjd 0,8-1,10 meter. Inget lag klarade en felfri grundomgång, vilket innebar att serien avgjordes utan omhoppning. Ronneby slutade på totalt åtta fel, vilket räckte till segern. Mörbylångadalens totalt tolv fel räckte till en andraplats.

– Det var spännande in i det sista med utslagsgivande banor. Det var väldigt roligt att det gick så bra, det är ju lagets andra säsong i division 1, förklarar lagledare Pia Funkquist.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.