Annons

Mörby tappar Ölands bästa fotbollsspelare

Fyra spelare från ifjol är inte aktuella för spel kommande säsong i Mörbylånga GoIF.
En av dem är Josephine Larsson som utsetts till Årets kvinnliga fotbollsspelare två gånger i följd.
Publicerad 15 mars 2018
Josephine Larsson förgyller inte Skansen i år.
Josephine Larsson förgyller inte Skansen i år.

– Klart att det är ett tungt tapp, hon var viktig i höstas när vi var trögstartade och gjorde många avgörande mål, säger tränare Sara Erlandsson.

”Josse” Larsson var dominant under åren i Färjestadens GoIF. Var med och förde upp laget i division 1 och tog hem hela baletten med priser, Årets Kvarnligevinnare, ÖB–lirare och Årets kvinnliga fotbollsspelare på på Ölands idrottsgala 2014 och 2015. Efter skadeproblem gjorde hon comeback ifjol i juni – för Mörbylånga. Där dammade hon in 10 mål på halva säsongen.

Annons

– Men nu väntar hon barn i maj och det är första barnet så jag räknar inte med henne på hela säsongen, säger Erlandsson.

Av samma anledning får laget klara sig utan offensiva kraften Maja Håkansson, dessutom slutar Mimmi Eriksson och Alma Widell lämnar för Färjestaden.

– Spelare som alla varit viktiga i truppen, klart att det märks då vi har en rätt tunn trupp.

Någon förstärkning på gång?

– Jag hoppas på att Hilda Eriksson kan göra comeback, hon pajade hälsenan för ett år sedan och är lite på gång igen. Men oklart när hon är spelklar.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons