Annons

Mörby tackade nej till division 2

Vakansplatsen kom till slut – men då valde Mörbylånga att tacka nej till spel i division 2 sydöstra.
– Vi velade fram och tillbaka och många var jättesugna men vi såg på helheten, vi har för tunn trupp nu. Vi försöker lära oss av vårt misstag, säger tränare Sara Erlandsson.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 16 mars 2018
Sara Erlandsson och gänget i Mörbylånga kör vidare i division 3.
Sara Erlandsson och gänget i Mörbylånga kör vidare i division 3.

För en och en halv månad sedan fick Mörbylånga frågan om att kliva in i mellersta division 2–serien men tackade nej på grund av de långa resorna.

– Klart att det hade varit roligt med division 2 men då vill vi vara i sydöstra serien och möta lagen häromkring, sa Sara Erlandsson till ÖB–sporten då.

Annons

Den chansen kom. Det blev en plats blev ledig i just Sydöstra serien i slutet på februari när Nättraby flyttades upp till ettan. Men Mörby tackade nej.

– Vi velade fram och tillbaka och många var jättesugna men vi såg på helheten, vi har för tunn trupp nu. Vi är bara 13–14 säkra spelare. Ska vi spela i tvåan måste vi få in mer folk och det är svårt att få folk att åka till Mörbylånga, säger Erlandsson.

– Vi försöker lära oss av vårt misstag från innebandysäsongen med ungefär samma gäng spelare, där tackade vi ja till att ta en friplats i division 1 med lite folk i truppen och det har varit tungt (sist i serien). Risken är att spelare hoppar av nu om vi förlorar massa matcher i division 2.

Mörbylånga kom tvåa i division 3 ifjol och var nära att kvala sig upp.

– Jag tror inte att vi skulle bli överkörda i division 2 och det här handlar inte om att vi är rädda för att förlora utan om att behålla gemenskapen i laget. Det viktigaste är att vi har roligt, därför känns beslutet jäkligt bra.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons