Målvakten slutar efter knäoperation

Han återvände i höstas, men det blir inte något spel i SSG för Albin Johansson. Efter en knäoperation kastar målvakten in handduken.
– Den här säsongen blir det inget i alla fall. Förmodligen inte i framtiden heller.
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 7 november 2018
Albin Johansson har opererat menisken. Nu lägger han upp målvaktshjälmen på hyllan.
Albin Johansson har opererat menisken. Nu lägger han upp målvaktshjälmen på hyllan.

Efter en SSG-sejour förra hösten så återvände Albin Johansson till Borgholms IBK. Den här hösten skrevs han återigen över till division 2-nykomlingen.

– Han har lite problem med ett knä för tillfället. Givetvis hoppas vi att han blir kvitt sin skada och att han är sugen på en ny satsning i division 2, sa assisterande SSG-tränaren Karl-Oskar Karlsson i samband med övergången för drygt en månad sedan.

Nu står det klart att det inte blir något spel. Albin Johansson opererade menisken för två veckor sedan. Efter den har han beslutat sig för att lägga upp målvaktshjälmen på hyllan.

– Den här säsongen blir det inget i alla fall. Förmodligen inte i framtiden heller. Det är rätt slitsamt på jobbet och det måste ju fungera i första hand.

25-åringen jobbar som plåtslagare.

– Jag fick lite känning i knät när jag var och tränade med SSG första gången. Sedan när jag satt på knä lite senare, när jag jobbade, så låste sig hela benet. Nu har 85 procent av menisken opererats bort, säger Albin Johansson.

SSG ligger på sjätte plats efter de fem inledande omgångarna av division 2.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.