Annons

Målsnålast i hela Allsvenskan: ”Älskar att ha avgörande roll”

Hon har släppt in minst mål av alla allsvenska målvakter i år. Coach Bernhardsson säger att hon är bäst. Och hon är överlägsen vinnare av ÖB–sportens Kvarnliga.
– Det duger. Jag vet att jag kan ännu bättre, säger Sanna Mangs inför kvalmatchen mot Lockerud.
– Deras snack har definitivt gett oss bensin på elden.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 22 mars 2018
Sanna Mangs – vinnare av årets Kvarnliga.
Sanna Mangs – vinnare av årets Kvarnliga.

– De sa att de skulle ta en enkel vinst men vi var mycket bättre tycker jag. Jag tycker de hade bra spel men det kändes hela tiden som vi hade matchen, de hade inte jättemycket att komma med, säger Sanna om första kvalmatchen mot Lockerud.

– Deras snack har definitivt gett oss bensin på elden.

Annons

Både matchen i serien och den i lördags gick till förlängning efter 4–4 och nu börjar lagen kunna varandra utan och innan.

– Det är små detaljer som avgör och då blir målvaktsspelet sjukt viktigt. Deras målvakt (Sara Jansson) var också bra senast så det lär bli en riktig målvaktsduell.

Straffar har du inget emot verkar det som?

– Haha, nä, jag har alltid varit bra på straffar så det känns lugnt. I det läget är all press på skytten, och jag har allt att vinna.

Hur trivs du när det blir sådana här avgörande matcher och det krävs en bra insats av dig?

– Jag älskar att ha en avgörande roll, när ansvaret ligger på mig och allt jag gör betyder något. Jag är bäst under press.

Det säger en hel del – eftersom Sanna har varit Kalmarsund bästa spelare även under serielunken i år. I ÖB–sportens Kvarnliga har hon varit suverän från start till mål.

– Jag har fått förtroendet ända från starten och bevisat att de kan lita på mig, konstaterar Sanna.

– Jag skulle säga att jag utvecklats enormt. både som målvakt och person, jag är lugn och trygg och kan ta ansvar nu.

Hur har du utvecklats rent konkret som målvakt?

Annons

– Reflexerna är bättre, jag är mycket kvickare och ser lägena tidigare. Dessutom är jag bättre på att lägga längre utkast och vara delaktig framåt i spelet. Det är något Rasmus drivit på och det passar mig som hand i handske.

Hur har tränarbytet förändrat er som lag i år?

– Jag tycker vi har hittat tillbaka till att verkligen kämpa som lag istället för en och en.

Rasmus Bernhardsson sa efter matchen i helgen att du är Allsvenskans bästa målvakt.

– Jag duger, säger Sanna lite avvaktande.

– Kanske.

– Jag tycker inte att man ska snacka förrän man har bevisat sig och jag en väg kvar att vandra, vet att jag kan utvecklas mycket och bli ännu bättre.

Faktum är att siffrorna stödjer Bernhardssons utsaga. Kalmarsund har släppt in minst mål av alla lag i år när vi ser till alla de fyra allsvenska serierna. 59 mål på 22 matcher.

– Jag personligen tycker att det är där någonstans det ska ligga, släpper jag ett eller två mål så är det bra, då ska vi vinna matchen.

Du verkar ha hårda krav på dig själv, hur ofta i år har du gått av banan och varit nöjd?

Annons

– De flesta matcherna skulle jag ändå säga med något undantag. Det beror på hur jag släppt in målen, motståndarna ska inte få något gratis.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons