Mållöst för Mörby på svårspelad plan: ”Det var helt otroligt”

Mörbylånga fick med sig en poäng när man besökte tabellsjuan Emmaboda på måndagen. 0–0 slutade en händelsefattig match där regnet och den svårspelade konstgräsplanen dödade alla ambitioner till bra spel.
– De hade väl två skott på mål och vi hade typ två skott på mål också, så det var väldigt få målchanser och istället mycket närkamper på mitten, säger Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 28 augusti 2018
Jennifer Nilsson höll nollan.
Jennifer Nilsson höll nollan.

Någon större match var det aldrig. Inget av lagen tycktes bemästra den regnhala konstgräsplanen på Emmaboda IP.

– Det var en tuff match. Det spöregnade i nittio minuter och så konstgräs – det gynnar ju inte vårt spel direkt. Det var helt otroligt, det gick knappt att ta emot bollen. När man försökte passa så bara stack den, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

Inget av lagen hade förmåga att ta tag i spelet och skapa speciellt mycket under matchen. Det mesta av spelet skedde på mittplanen.

– Första fyrtiofem var lite sisådär för det är lite annorlunda med konstgräs jämfört med gräs. Man såg att de var lite mer vana vid det, för de spelar bara på kontgräset i höst, säger Erlandsson.

– Men i andra jobbade oss in i matchen och jag tycker att vi gör en bra match defensivt i alla fall.

Och trots 0–0 är Mörby-tränaren ändå rätt så nöjd med matchen. I alla fall utifrån förutsättningarna.

– 0–0 kan man ju tycka är konstigt att man kan vara nöjd med mot Emmabodas B-lag som ligger så långt ner i tabellen som de gör, men det kändes som att de hade ett bra lag i den här matchen. De var mycket bättre den här gången än vad de var senast vi möttes (6–0 till Mörby, reds. anm.), man märkte att de hade lite fler a-lagsspelare nu. Men så är det när man möter b-lag, man vet aldrig vad man möter för något, säger hon.

– Men det är klart att man hade velat vinna nu när alla andra spelade lika, men det är okej.

Någon som stack ut individuellt?

– Ja, jag tycker att Elin Hagström på ytterflanken gjorde en jättefin match. Hon är ju bara 13 år, man glömmer lätt bort det. Och så Jing (Muangklam) som mittback var duktig också och Lollo Fransson som defensiv mitt var också duktig.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.