Annons

Lingmerth missar våren – tvingas ge upp Ironman

En vårsäsong i division 1 och Ironman i augusti.
FBC-backen Jacob Lingmerth går miste om båda sakerna efter sin svåra knäskada.
– Det är ett kraftigt bakslag, säger 25-åringen.
Innebandy • Publicerad 13 januari 2019
Jacob Lingmerth gjorde comeback i FBC Kalmarsund Ungdom under hösten.
Jacob Lingmerth gjorde comeback i FBC Kalmarsund Ungdom under hösten.Foto: Magnus Jansson

Jacob Lingmerth var med och förde upp Kalmarsund i SSL i våras. I höstas gjorde han comeback i FBC Ungdom i division 1, men nu har backen troligtvis spelat sin sista match för säsongen efter en situation hemma mot Skurup förra helgen.

25-åringen fick en tackling längs med sargen och vred till vänsterknät i landningen.

Annons

– Det var en schysst tackling axel mot axel, men jag fick hoppa över sargen och kände direkt i landningen att något gick fel med knät, säger backen själv om situationen.

Lingmerth besökte akuten senare under lördagskvällen, efter att knät svullnat upp rejält. Röntgen kunde inte ge något svar på grund av svullnaden.

Han fick dock negativt besked på ett annat sätt.

– Läkarna ville tömma knät på vätska eftersom det var så svullet. Skulle det komma ut vit vätska så var det positivt, eftersom det då bara rörde sig om en rejäl blödning. Men om det kom ut rött blod så var det något värre – och så klart så var det bara rött blod som kom.

– Men de vågade inte säga något mer exakt. Jag inväntar tid för magnetröntgen.

Inte nog med att innebandysäsongen är över. 25-åringen hade dessutom räknat med att stå på startlinjen när Ironman kommer till Kalmar i augusti.

Den satsningen har han tvingats ge upp nu.

– Det är så hård belastning under den dagen. Dessutom vet jag ju inte ens statusen än och jag kommer missa väldigt mycket träning. Det är ett kraftigt bakslag.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons