Annons

Larsson/Anderberg om division 6: ”Han vinner guldskon”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Fotboll • Publicerad 19 april 2018
Magnus Anderberg och Anders Larsson.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

Varför vinner Mörbylånga?

– Seriens bästa tränare. Överlägset ambitiösast. Plus att revanschsuget är stort. Det är det enda laget som är taktiskt slipade och det kommer bära frukt. (Larsson)

Annons

– Verkar vara ett ungt ruskigt sammansvetsat gäng med mycket ambition. Tvivlet jag hade var att de inte kommer passa i division 6 med många unga killar men det tvivlet tystade grabbarna jag intervjuade här i blaskan. Verkar ju vara ett gäng brådmogna brunkare. (Anderberg)

Hur många mål gör Armin?

– 25 mål. Han vinner guldskon på Öland. Problemet är att han måste lära sig spela med laget, inte bara för sig själv. Då är han fantastiskt duktig. Den tekniken och spelförståelsen finns inte division 6. (Larsson)

– 22, kommer lätt göra sex mål i en eller två matcher. Men var lite för ojämn ifjol. (Anderberg)

Kommer Högsrum ha lag hela säsongen?

– Ska man tro Jonny Erlandsson kommer de starka förvärven nu i april. Det hoppas jag, vore jättetråkigt med ett öländsk tapp mitt i säsongen. Och tråkigt för Mörby att tappa sex pinnar. Tyvärr får de vara nöjda om de tar någon poäng. (Larsson)

– Martin Anderssons mantra att det handlar om att ha ”sköj” är jättebra, spelglädjen måste vara nummer ett nu. Fast det är inte lätt att ha ”sköj” när det blir torsk med tvåsiffrigt, och det lär det bli ibland. Men, Högsrum överlever. (Anderberg)

Många nyförvärv i Hulterstad, vem kommer glänsa mest?

– Alltid haft förkärlek till ”Svisse” Svensson, har alltid skyddat honom i Mörbylånga. Han är en go kille, härlig attityd. Har en förkärlek till honom, lär jag få skit för i Mörby, det har jag fått innan. (Larsson)

– Vedad Mujkanovic och Timmy Annerbrink, nån av dem gör väl 15 mål i alla fall. (Anderberg)

Annons

Vem åker ut först i derbyt Mörbylånga–Hulterstad?

– Nu har du ju berättat att Vedad (Mujkanovic) har ett jäkla temparment, han drar säkert nån ramsa och åker ut för snack efter ha förlorat en duell mot Tom Karlsson som är rutinerad nog att trycka på ”rätt knappar”. (Anderberg)

– Johnny Näslund, frilägesutvisning. Han drar ner Armin. (Larsson)

Vad har vi på Persnäs i år?

– De är en dark horse. Jag har ingen koll, vi vann med 1–0 tidigt i en träningsmatch. De hamnar nog i mitten och kan tänka mig att de blir nästbästa Ölandslag. (Larsson)

– ”Torres” lakejer kan nog hugga på en tredjeplats, tampas med Rockneby och något lag till. Mörby och Bergkvara är givna topp två. (Anderberg)

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons