1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson/Anderberg om division 5: ”Målekvation inte ens Stephen Hawking kunde begripa”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Hur rankar du de öländska lagen?

– RM bäst, sedan Borgholm, Böda/Högby och SSG. RM är en jäkla maskin med en jäkla lagmoral, Mattias de Graaf, JG (John Gustafsson), Wille Alvarmo. Det är aldrig tyst på plan när RM är igång. (Larsson)

– RM, Böda/Högby, Borgholm och SSG. Jag har ett kanske oskäligt högt förtroende för att Marcus Stark får ordning på disciplinen i Böda/Högby. De har hårdheten som krävs och ett ruggigt mittfält med ”Jacke” Hultenius, ”Jonte” Nilsson och Martin Andersson. SSG kommer vara årets svänggäng. Kommer nog förlora tvåsiffrigt nån gång. (Anderberg)

– Ja, SSG är för tunna, hade tung höst och inte fått in vidare spets, väldigt beroende av Martin (Gustavsson) och ”Gurra” (Andersson). (Larsson)

Vem gör flest mål av ölänningarna?

– Jag tror Christian Berg, 15 mål. Jag tror Martin och Gurra ligger på 12–14 mål. (Larsson)

– Lågt tips från ”Taxi”, jag tror ”Chrille” gör 17 men även att Gustav Andersson kommer ligga på 21 friska baljor. Anton Jonsson i IFK är en riktig dark horse, jag tror han gör 18–19 mål. Det räcker om ”Gurra” blir skadad. (Anderberg)

Vem i RM gör över fem mål?

– Hampus Dorch är vass när han är hel. Han har fruktansvärd framlårsmuskulatur men oerhört klen bakmuskulatur. Jag vet inte hur många gånger han fått linka av plan. ”Sebbe” Sten är ett säkert kort, hur otränad han än är står han alltid rätt och trillar in fem mål. ”Wille” Alvarmo, de filmar till sig minst fem straffar och nån frispark hänger han säkert också. (Larsson)

– Hampus är given, kan inte motivera det bättre än dig. Han verkar ha blivit kyligare i lägena när han kommer från kanten. Mattias de Graaf knoppar in minst fyra och brunkar in en balja till. David Kälveus kan jag också ge en femma. Rentav sju baljor där. Sen vette fasiken om inte Magnus Jansson gör fem mål i år. Om han nu kommit över att Andreas Klinth grävde fram årtusendets formkurva i Rällacupen och slog honom i skytteligan. (Anderberg)

Vad blir svårast för unga killarna i IFK?

– Det är väl inte jättestor skillnad på divisionerna. Förra året gick det fantastiskt, börjar de förlora två–tre i början kan det bli tungt mentalt. Det tuffaste är derbyna. Alla andra öländska lag har köttare. (Larsson)

– Tror de kommer vara rätt stekheta framåt faktiskt men släppa in lite för mycket mål. Kan släppa en del på fasta situationer, de har inte riktigt den väderbitna tioåriga erfarenheten av att armbåga sig fram i straffområdet sista fem minuterna en kylig derbykväll. Men de kan vinna matcherna ändå på ren uthållighet. (Anderberg)

Kommer SSG vara lika jäkla svaga bakåt i år?

– Beror på vem de har i målet, om de har någon. Hamnar nog på minusmål i alla fall. (Larsson)

– Deras målekvation ifjol kunde ju inte ens Stephen Hawking begripa. De är lite sämre generellt i år men det går inte att läcka så ohejdat som ifjol. (Anderberg)

Vilket derby blir mest dramatiskt?

– Ett norrderby och ett söder. RM–SSG känns hetast. Vet inte om känslorna finns riktigt däruppe mellan spelarna som är olika generationer. (Larsson)

– Jag tror norrderbyt blir riktigt fränt i år, de har inte mötts på länge i serien och Böda/Högbys ärrade garde är nog ruskigt sugna på att visa att de är storebror. Jag tror det blir mycket tjafs, Borgholm vansinniga för att Böda/Högby är tuffa. Lätt tio varningar uppe i Böda, och det blir vinst för nordölänningar i båda matcherna. (Anderberg)

Åker något öländskt lag ur?

– Nä, på grund av att det är för få starka lag i övrigt. (Larsson)

– Ja, det borde finnas ett par strykgäng. Alla kvar, men SSG kan nog ligga under strecket till sommaruppehållet. (Anderberg)

Läs mer

Sport

Tvåsiffrig smäll - ”Degis” förnedrat i premiären

Gästerna föll ihop i andra halvlek: ”Chockartat”

Sport

Mardrömsstart avgörande i blöt premiär

”Jag är egentligen inte missnöjd med prestationen”, säger Måns Fredriksson.

Sport

Typisk premiär gav en poäng

”Det var nog ett rättvist resultat”

Sport

Veteranen avgjorde med hattrick i stark vändning

RM vände 0-2-underläge i halvtid till seger mot Kalmar AIK.

Sport

Beskedet: Då tillåts publik i lokalfotbollen

”Föreningarna kommer få vissa krav på sig”.

Rånet mot ICA i Böda

Två anhållna efter rånet - hotade ägarfamiljen

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern är anhållna misstänkta för medhjälp till grovt rån. Rånarna hotade enligt polisen ägarfamiljen att öppna butiken.