1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson/Anderberg om division 4: ”Då är FGoIF bäst på Öland igen”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Kamp för överlevnad eller toppstrid för FGoIF?

– Jag tror att FGoIF kommer topp tre. De har imponerat på försäsongen och det är en jämn serie där de kan bli höstens lag. Inte minst eftersom vi såg tendensen ifjol att de regionala lagen inte känner sig direkt redo för att kvala uppåt och därmed viker ner sig lite mer eller mindre medvetet. (Anderberg)

– Färjestaden är strax över mitten. Pukeberg vinner. Är jag helt övertygad om. (Larsson)

Vilka av de unga killarna slår igenom ordentligt i år?

– Han är ju fortfarande ung, jag gillar Jonathan Jansson. Han är jäkligt bra. Han har varit med och vänt skeppet. Erik Aspegren är en liten outsider även om längden talar lite emot. Han är ung och ambitiös. (Larsson)

– Jäkligt väntat val av dig att plocka en målis… Jag tror på Malte Johansson. Imponerade redan ifjol och verkar ha grym taggning för fotbollen. (Anderberg)

Hur många baljor gör Robin Sjöö?

– 18, gör han så mycket kan Färjestaden vara långt ifrån ramla ur. (Larsson)

– Har svårt se att han gör fler än 15, eftersom han inte hade kontinuiteten ifjol. Det var ofta hattrick eller dubbelhattrick eller inget alls. Jag säger 13. (Anderberg)

Vem av bröderna Knutsson får flest ostskivor?

– Jag säger Simon. Men bara av den anledning att Mattias inte verkar ha tränat på alls inför säsongen. (Anderberg)

– Det måste vara Mattias. Men Simon spelar nog inte mycket a-lag så jag säger att Mattias är givet. Han kanske inte spelar varje match men tar en varning per match i snitt. (Larsson)

– Ah, jag ändrar mig till Mattias. Du har rätt där, han tar sju sju ostskivor på en säsong om han spelar tre matcher. Han går in stenhårt i duellerna och är inte lika smidig längre. (Anderberg)

När är Färjestaden Ölands bästa lag igen?

– 2020, om två år. Båda lagen håller sig kvar i år. Glömminges bäst före datum börjar närma sig och Färjestaden har ung ambition. (Larsson)

– Går ju inte säga nästa år eftersom det blir mittentjafs för båda gängen i år. Jag tror Glömminge håller uppe fanan till 2021. Då spelar Färjestaden i trean och Glömminge i Fyran. (Anderberg)

Vilken lagdel är svagheten?

– Backlinjen, om Signell inte är med blir det kanske ödesdigert. Han behöver vara med och vinna nickdueller, eftersom Erik Aspegren är rätt kort i rocken. (Larsson)

– Mittfältet, de ska ersätta Pontus Jaensson som stoppade 90 procent av uppspelen ifjol. Jag tror att de unga killarna på mitten kan ersätta honom rent speltekniskt men svårt matcha den tyngden och spelförståelsen. (Anderberg)

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Öland

Utredning om cykelolyckan tar lång tid

Sedan föraren till den bil som var inblandad i dödsolyckan i Färjestaden sattes på fri fot fortsätter utredningen som kommer att ta lång tid.

Öland

Mordbranden: Misstänkt begärs omhäktad

19-åringen från Mellansverige som sitter häktad för den anlagda branden i Färjestaden för tre veckor sedan begärs under tisdagen bli omhäktad.

Insändare

Insändare: ”Livet är skört”

Jag kan inte sluta tänka på hur snabbt livet kan vändas.