1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson/Anderberg om division 3: ”Om han inte gnäller gör han flest mål”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

Fotboll

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Fågel, fisk eller mittimellan för Glömminge–Algutsrum?

– Ska man sätta en jäkla press? Jag tror att de blir ett topplag faktiskt. De har ju värvat som fan, spelare med division 3–rutin. Men är de lika hungriga fortfarande? )Larsson)

– Jag fegar lite lagom och säger mittimellan. Det är för många andra starka lag. Dessutom kommer det straffa sig mer i den här divisionen att spela ”snyggt”, framför allt utan Viktor Olofsson mer än halva säsongen. (Anderberg)

– Tränar ju inte så mycket och de har trappat av folk under årets gång tidigare. Jag har bara sett träningsmatchen mot Mörbylånga och offensivt var det lite för dålig fantasi och tempo.(Larsson)

Vem gör mest mål i år?

– Jag tror på Linus Runesson, tolv baljor. Nä, fan, hur många gjorde Petter i ifjol när han vann skytteligan? Koncentrerar han sig på fotbollen och inte gnäller kommer han göra mest mål. ”Snurre” är inte den forwarden han en gång varit. (Larsson)

– Har aldrig sett nye Morgan Westerlund i aktion, ändå känns han som det mest rimliga svaret. Sedan tror jag på Emil Börjesson i år, känns som att det måste lossna där framåt något år. Om han nu är lika vältränad som ”Tobbe” säger och benen har större muskler än tungan för en gångs skull så finns potentialen helt klart. (Anderberg)

Vem av alla nyförvärv är viktigast?

– David Jansson. Han kommer från högre upp och han är en komplett målvakt. Det märkte jag i Färjestaden de få gånger jag tränade honom i fjol. Så jäkla orädd, men han kan bli övermodig. Kanske ska vara lite mer kylig. (Larsson)

– Nu snodde du min gubbe. Jag kan inte vara tråkig och säga David så jag tar Victor Grusell. Är väl den enskilda spelare som mest kliver in för att ersätta Victor Olofsson, då är man ruskigt viktig. (Anderberg)

Vem vinner kvarnligan?

– Jag tror på David igen. Han kommer få jobba mycket i år. Jag tror inte de släpper fler än 25 mål på 22 matcher. En bra dag kan det rinna iväg som ifjol framåt men i trean är det ett snäpp upp defensivt. (Larsson)

– Nu kör jag en ”copy paste”, David känns ofrånkomlig här. Vis av erfarenhet får nyförvärv mycket kvarnar eftersom tränare sällan gillar att vara tjatiga. Det gynnar lirare som David, Oscar Borg och Victor Grusell. Missgynnar kvarnkungar som Johan Ljungström. (Anderberg)

Hur många kort plockar Emil Börjesson i år?

– Fler kort än mål, han tar åtta styck. Petter Ernberg är inte dålig på att gnälla han heller. Nästan varje avblåsning ifjol var det gnäll. Det är för fan inte innebandy, det borde han lärt sig. (Larsson)

– Jag bjuder under, jag tar sju. Han har väl chillat ner lite med tugget sedan han blev familjefader? (Anderberg)

Vem är G/A:s mest överskattade spelare?

– Petter Ernberg, han gjorde mycket mål ifjol men han måste tuffa till sig. (Larsson)

– Emil. Han har inte levererat tillräckligt med mål senaste åren. När jag frågat motståndare vilka de har mest respekt för i Glömminge svarar de oftast Emil, men att han lurar spelare åt helvete till korvkiosken ibland, det kvittar ju. Det är ju bara kassör–Örjan som tjänar på det. (Anderberg)

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Insändare

Insändare: Låt det ekologiska jordbruket växa i Kalmar län

Dagligvaruhandeln och konsumenter i Kalmar län kan bidra genom aktiva val.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.