1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson/Anderberg om division 3: ”Hon är Ölands Mo Salah”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Vem är bäst av Mörby och Borgholm?

– Det svider men det är Borgholm anser jag just nu. Mörbylångas spelartapp tror jag blir oerhört tufft att ersätta. Josse (Larsson) spelade halva säsongen och gjorde elva mål. Maja Håkansson var en som tränade flitigt. Borgholm har tränat bra och har bra spets. (Larsson)

– Jag är beredd att hålla med om att IFK är bättre. Men jag tror att det kan bli jäkligt jämnt, och om Sara själv gör comeback och stärker upp som någon slags spjutspets ger det trygghet. Om Tess Larsson kör på ordentligt ihop med Sofia Nyblom där bak så släpper de in ännu färre mål. Det blir sjukt mycket 1–0 på Skansen. (Anderberg)

Josefin Nilsson är tillbaka, hur många mål gör hon?

– 18 matcher, då gör hon 23 mål. Jag undrar om ens Amanda Ahlström hinner med Josse Nilsson. Jag tror IFK vinner serien faktiskt. (Larsson)

– Prisse verkar ju inte ha henne forward, och spelar hon mittfältare så blir det nog bara 14 baljor. (Anderberg)

Hur klarar sig Mörby utan ”Josse” Larsson?

– Jag drar in en riktig amatörpsykologanalys här. Jag tyckte det kändes som lite Zlatan–feeling på Mörby ifjol när ”Josse” anslöt. De fick grym spets men tappade lite som lag, lämnade över ansvaret i knäet på henne. (Anderberg)

– Jag håller med amatören. ”Tessan” (Trofast) kan få större plats nu igen. (Larsson)

– Klart att det försvinner spetskompetens som kan göra ett par placeringar i tabellen. Hon går ju inte att ersätta fast att hon inte var fullt vältränad. (Anderberg).

Vem är bäst tränare av ”Prisse” och Sara Erlandsson?

– Prisse är nog mer hård, lever lite på tuffhet men har lyckats i Borgholm. Sara är mer en kompis. Därför tycker jag det är svårt att jämföra. Men jag hoppas att Sara är bäst såklart och att Mörby hamnar högst. (Larsson)

– Schysst fråga till mig som ska ringa upp de här två hela säsongen. Härligt att sabba relationen redan nu. Men okej, valet är enkelt. Sara håller på Chelsea vilket skvallrar om ett gott omdöme och äckligt taktiskt förmåga. ”Prisse” håller på Liverpool, det gör man väl mest för att se mycket mål åt alla håll och få mycket likes på sociala medier? (Anderberg)

– Haha, det måste man säga, att de har varit jäkligt disciplinerade bakåt, Mörby. Inte för att jag tror Prisse vill spela omställningsspel som Liverpool men han har fått in en spelare till det. ”Josse” Nilsson är ju Ölands Mo Salah. (Larsson)

Vem är Mörbys viktigaste spelare?

– Jennifer Nilsson. När Madam är på humör då är laget bäst. Jäkla vinnarskalle. ”Nettan” Nilsson är ju nästan den viktigaste kuggen i gänget, får alla i laget att må bra. (Larsson)

– Lorentzon på mitten är ju sjukt viktig. Blad med. Hörde att Malin kanske ska flytta, det är illavarslande för Mörby. (Anderberg)

Läs mer

Sport

Tvåsiffrig smäll - ”Degis” förnedrat i premiären

Gästerna föll ihop i andra halvlek: ”Chockartat”

Sport

Mardrömsstart avgörande i blöt premiär

”Jag är egentligen inte missnöjd med prestationen”, säger Måns Fredriksson.

Sport

Typisk premiär gav en poäng

”Det var nog ett rättvist resultat”

Sport

Veteranen avgjorde med hattrick i stark vändning

RM vände 0-2-underläge i halvtid till seger mot Kalmar AIK.

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Sport

Beskedet: Då tillåts publik i lokalfotbollen

”Föreningarna kommer få vissa krav på sig”.