GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Larsson/Anderberg om division 2: ” Enda laget som kan spela matcher utan tränare”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Fotboll • Publicerad 19 april 2018 • Uppdaterad 19 april 2018
Magnus Anderberg och Anders Larsson.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

Vinner Glömminge–Algutsrum serien?

– Om de vill. (Larsson)

– Vill de det då? (Anderberg)

– Nä. Enda laget som kan spela matcher utan tränare. De är så pass bra. (Larsson)

– Instämmer. (Anderberg)

Tar RM fler pinnar än nio i år?

– Jag känner ju själv att jag har en övertro på de öländska tränarna i år. Utan att ha sett Julius Sääfs och Henrik Slunges komposition är jag stensäker på att de levererar. Kalla mig gärna idiot för det. Jag trodde exakt likadant igår om Anders Nords manskap i Mörby. (Anderberg)

– Jag känner ju ”Henke” lite efter ett år i Mörby och jag tror att han kan ta tjejerna på ett bra sätt och få ut det bästa av dem. (Larsson)

– Jag tror de hamnar på 15–16 poäng i alla fall. Är inte i närheten av strecket till slut. (Anderberg)

Vem är RM:s viktigaste spelare?

– ”Pea” (Andrea Karlsson) i målet kommer nog få tillfälle att glänsa även i år. Men jag säger ändå Victoria Petersson, trots oerhört svårbedömd form. Hon kan tillföra ytterligare en dimension till det här laget. Innan skadan var hon redo att åtminstone smaka på division 1. (Anderberg)

– Nä, då tar jag ”Pea” istället. Målvakter är alltid viktigast, det är halva laget. Hon har väl hängt sin tvätt men är stabil. (Larsson)

Vilken av alla talangerna i RM kommer briljera då?

– Efter att ha träffat Magda Herdinius har jag mer förtroende för hennes förmåga att utvecklas än jag någonsin haft för min egen. Men sedan har jag från två oberoende källor hört att nya Tuva Gorton är en enveten fighter som kan bli en redig profil på Runvallen. (Anderberg)

– Hanna Hedfors går kanske inte som ung längre, hon är stabil. Systern är jäkligt vass i Glömminge. (Larsson)

Klassiker. Hur många mål gör Amanda Ahlström?

– Förra året var det 28 va? (Larsson)

– Nä, 24. (Anderberg)

– Då tror jag 25 i år. Hon är vass, inte bästa teknikern men svårstoppad då hon är så stark i kroppen. (Larsson)

– Då bjuder jag över, 27. (Anderberg)

Hur klarar du dig i en närkamp med henne?

– Jag hinner inte med, jag får sparka ner henne direkt. Kanske chans i en närkamp men milvis ifrån i snabbhet. Hon är ju rätt lättläst, tar alltid närmaste vägen till mål. Det är beundransvärt. (Larsson)

– Först bryter jag upp min gamla korsbandsskada. Sedan är jag för dum för att inse det i tid, försöker klämma i ännu mer, sabbar menisken och minst två ledband på kuppen. Men jag lovar att hon inte kommer göra mål, den där första gången vi möts… (Anderberg)

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.