Annons

Larsson/Anderberg om division 1: ”Deja vu-situation”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Fotboll, div. 1 • Publicerad 19 april 2018
Magnus Anderberg och Anders Larsson.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

Vem av alla nya lirare är viktigast för laget?

– Får väl gå på min Berga-kollega Tommy Bergs sambo, Lisa Malmström. (Larsson)

Annons

– Tror nog målskyttet blir viktigt, Julia Ekelin och Ofelia Medhammar hoppas jag gör Tallhöjden mer målglad i år. (Anderberg)

Vinner hon kvarnligan också?

– Beror på om de är spelförande eller inte. ”Hesse” brukar ju vilja det, kanske någon på mitten. Jag tror nog på Lisa där igen.

– Oj, jag byter färdriktning helt och väljer Kajsa Jaensson. Nu när min kollega Almasi är tjänstledig måste någon stå upp för försvararna.

25 klasspelare i truppen, kan ”Hesse” hålla alla nöjda?

– Där har han lite att bita i. Han är duktig på att prata Johan och motivera. Så länge de vinner har ju inte tränaren fel, värre om de förlorar. Johan Jaensson är också bra. (Larsson)

– Det känns lite som en deja vu–situation jämfört med när Färjestaden för några år sedan hade b-lag i fyran och utklassade motståndarna med 20 baljor ibland. Jag tror alla blir bättre av det här, men alla är inte 100 procent nöjda för den skull. (Anderberg)

– Han är en jäkel på att sy ihop det, ”Hesse” men nån schism blir det säkert, det hör till. Vore för bra om alla sa ja tack, och amen och är nöjda med att spela i fyran. (Larsson)

Målet är att etablera sig längre uppåt i tabellen, efter två år av streckstrid i botten. Fixar FGoIF det?

– Rimligt att ta något kliv uppåt på ren kvalité. Sedan kan de nog ta placeringar bara för att det är så jäkla sorgligt att säkert något lag inte har tillräckligt med spelare och flera lag kommer underifrån. (Anderberg)

Annons

– Jag tror absolut inte det är omöjligt även om jag har dålig koll på motståndet. Strax över mitten i alla fall. Får de behålla samma lag nästa år kan de bli ännu bättre, de verkar vara unga och ambitiösa tjejer. Utifrån verkar det vara bra flow i Färjestaden. (Larsson)

Vem blir lagets buse, tar flest gula kort?

– Det är ju ett fair play-lag sedan gammalt. Men skulle nog tippa på ett par gula för Camilla Näslund, kan bli lite tjurig ibland. Och några felaktiga varningar på Moa Westerlund när hon är för stark för sina motståndare. (Anderberg)

– Nu är ju inte Sofie Waller kvar. Jag tar Lisa Malmström igen. Nån gång ska det gå in! Här finns ju inga Johan Helgesson eller Gurra Andersson som tar kort för snack varje kvart. (Larsson)

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons