1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson/Anderberg om division 1: ”Deja vu-situation”

Sportredaktör Magnus Anderberg och Mr. Mörbylånga GoIF Anders Larsson spår inför säsongen.
Magnus Anderberg och Anders Larsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Vem av alla nya lirare är viktigast för laget?

– Får väl gå på min Berga-kollega Tommy Bergs sambo, Lisa Malmström. (Larsson)

– Tror nog målskyttet blir viktigt, Julia Ekelin och Ofelia Medhammar hoppas jag gör Tallhöjden mer målglad i år. (Anderberg)

Vinner hon kvarnligan också?

– Beror på om de är spelförande eller inte. ”Hesse” brukar ju vilja det, kanske någon på mitten. Jag tror nog på Lisa där igen.

– Oj, jag byter färdriktning helt och väljer Kajsa Jaensson. Nu när min kollega Almasi är tjänstledig måste någon stå upp för försvararna.

25 klasspelare i truppen, kan ”Hesse” hålla alla nöjda?

– Där har han lite att bita i. Han är duktig på att prata Johan och motivera. Så länge de vinner har ju inte tränaren fel, värre om de förlorar. Johan Jaensson är också bra. (Larsson)

– Det känns lite som en deja vu–situation jämfört med när Färjestaden för några år sedan hade b-lag i fyran och utklassade motståndarna med 20 baljor ibland. Jag tror alla blir bättre av det här, men alla är inte 100 procent nöjda för den skull. (Anderberg)

– Han är en jäkel på att sy ihop det, ”Hesse” men nån schism blir det säkert, det hör till. Vore för bra om alla sa ja tack, och amen och är nöjda med att spela i fyran. (Larsson)

Målet är att etablera sig längre uppåt i tabellen, efter två år av streckstrid i botten. Fixar FGoIF det?

– Rimligt att ta något kliv uppåt på ren kvalité. Sedan kan de nog ta placeringar bara för att det är så jäkla sorgligt att säkert något lag inte har tillräckligt med spelare och flera lag kommer underifrån. (Anderberg)

– Jag tror absolut inte det är omöjligt även om jag har dålig koll på motståndet. Strax över mitten i alla fall. Får de behålla samma lag nästa år kan de bli ännu bättre, de verkar vara unga och ambitiösa tjejer. Utifrån verkar det vara bra flow i Färjestaden. (Larsson)

Vem blir lagets buse, tar flest gula kort?

– Det är ju ett fair play-lag sedan gammalt. Men skulle nog tippa på ett par gula för Camilla Näslund, kan bli lite tjurig ibland. Och några felaktiga varningar på Moa Westerlund när hon är för stark för sina motståndare. (Anderberg)

– Nu är ju inte Sofie Waller kvar. Jag tar Lisa Malmström igen. Nån gång ska det gå in! Här finns ju inga Johan Helgesson eller Gurra Andersson som tar kort för snack varje kvart. (Larsson)

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Öland

Utredning om cykelolyckan tar lång tid

Sedan föraren till den bil som var inblandad i dödsolyckan i Färjestaden sattes på fri fot fortsätter utredningen som kommer att ta lång tid.

Öland

Mordbranden: Misstänkt begärs omhäktad

19-åringen från Mellansverige som sitter häktad för den anlagda branden i Färjestaden för tre veckor sedan begärs under tisdagen bli omhäktad.

Insändare

Insändare: ”Livet är skört”

Jag kan inte sluta tänka på hur snabbt livet kan vändas.