Annons

Larsson: ”Hoppas på två seriesegrar i år”

MGoIF–profilen Anders Larsson gör i helgen division 2–premiär, som målvaktstränare för IFK Berga.
– Pojkdrömmen att leva på fotbollen har jag kvar. Men det här är väl kanske så nära proffslivet jag kommer, säger ”Taxi–Larsson”.
Fotboll, div. 2 • Publicerad 7 april 2018
”Taxi–Larssons” nya gäng Berga möter Hässleholm på lördagen: ”Vi vinner. Mina målvakter håller nollan så det är framåt det handlar om. ”
”Taxi–Larssons” nya gäng Berga möter Hässleholm på lördagen: ”Vi vinner. Mina målvakter håller nollan så det är framåt det handlar om. ”

– Det är svårt att beskriva när det är så mycket nytt. Jag kunde aldrig tro att det var sådan skillnad på gärdsgårdsserien och division 2.

I slutet på november klev han in som målvaktstränare i IFK Berga.

Annons

– Så fort jag hamnade på Bergas hemsida som tränare fick jag mail till mig om spelare som ville provträna. Det har varit internationella spelare, ett par amerikanarna som skickar att de varit lagkaptener på college. Men jag hänvisar förstås vidare till sportchefen och till Ola (Petersson, tränare), berättar Larsson.

– Jag har fått en helt ny fotbollsvärld. Som att spelarna har agenter, i IFK Berga. Aha, är det såhär det funkar i division 2. Du kommer till träning även om du är skadad, du ska vara där, så står det in ditt kontrakt och du har en inställelsetid.

Han berättar om videoanalyser, hur noggrant det är med maten och bussresorna och planeringen av träningarna.

– Jäkligt häftigt, det är väl så nära proffslivet jag kommer för min del. Det är mer professionalism på alla sätt. Det lämnas inget åt slumpen med Ola Pettersson som tränare, det är jättenoggrant planerat allting.

Hur mycket tid lägger du på det nu?

– Jag är inne fyra gånger i veckan, med matcher blir det fem. Jag är inte tvingad att följa med på bortamatcherna men jag lär förmodligen sitta i bussen där ändå. Jag är oftare där inne än jag behöver, men det är ju tack vare att jag tycker det är så jäkla roligt, konstaterar Larsson.

– Drömmen är ju fortfarande att leva på fotbollen, och övning ger ju färdighet förhoppningsvis. Man får ju ha kvar sin pojkdröm.

Hur hinner du med Mörbylånga GoIF då?

– Det är det som är lite tråkigt. Jag har kört lite dubbelt, är fortfarande i styrelsen och försöker hjälpa så gott jag kan. Men samtidigt är det ny tränarstab så då ska inte jag lägga mig i för mycket. Jag är passé, nu ska nya grabbar styra skeppet och då ska inte jag lägga mig i.

– Inget ont mot någon annan, just nu känner jag att Berga är fantastiskt kul. Jag har kommit in jättebra i föreningen, alla ledarna är jättebra och grabbarna jätteschyssta. Sedan är det klart att målvakterna Robin (Gustavsson), Melker (Ellborg) och Oscar (Johansson) har jag bäst kontakt med.

Annons

Han är en av 40 i landet som grejat utbildningen Målvakt Nationell A och tog examen som licensutbildare för målvaktstränare så sent som för en månad sedan.

– Nu är det inte jag som pumpar bollarna längre. Nu tar jag materialet jag ska ha istället för att fixa materialet alla andra ska ha.

Ni är topptippade av betting-sajter och tidningar. Har dem rätt?

– Får dem ihop det. Förlåt. Får VI ihop det, så blir det riktigt bra. Det är svårt att säga VI om Berga fast jag varit där några månader nu.

– Så jag hoppas få vara med om två seriesegrar till hösten. Jag kyler ner champagnen.

Hur går det i premiären (mot Hässleholms IF på lördagen)?

– Ah, vi vinner. Mina målvakter håller nollan så det är framåt det handlar om. Och det har blivit mer spets framåt i år. Det är inga dussinlirare som kommit in.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons