1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klart med ny förening som tar över i Färjestaden under Ironman

Sedan Färjestadens GoIF och FBC Kalmarsund Ungdom tidigare i sommar meddelade att de inte kommer hjälpa till vid Färjestadens vätskedepå under Ironman har Sportalliansen letat efter en ny förening som kan ställa upp. Nu är det arbetet klart.
Många cyklister passerar vätskedepån i Färjestaden under Ironman.

I början av juni berättade ÖB-sporten att Färjestadens GoIF och FBC Kalmarsund Ungdom valt att hoppa av sitt engagemang i Ironman. Klubbarna har tidigare år bemannat vätskedepån vid hamnen i Färjestaden och även haft flaggvakter utplacerade från rondellen vid brofästet till Eriksöre.

Men på grund av för låg ersättning har de båda föreningarna valt att hoppa av det här året.

– Anledningen är att det är svårt att få ihop det. Det krävs så många timmar och tar så pass mycket kraft att göra det att vi har tagit det här beslutet i år, sa FGoIF:s ordförande Lukas Nilsson tidigare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Nu har Sportalliansen, som sköter ersättningarna till föreningarna i samband med Ironman, hittat en ny förening som är villig att ta över depån i Färjestaden. Det blir Nickebo IK, som även tidigare har haft hand om vätskedepåer på Öland i samband med Ironman, som kommer ta över ansvaret i Färjestaden.

– Sportalliansen har alltid varit nöjd med det arbete som Färjestadens GoIF och innebandyn gjort i samband med Ironman och därför tycker vi att det var väldigt tråkigt att de inte längre vill vara med. Men deras avhopp kommer inte påverka tävlingens genomförande. Nickebo IK, med flera, kommer ta hand om depån vilket vi är mycket nöjda med, säger Tobias Borger på Sportalliansen.

Läs mer

Familj

Begravning i Norra Möckleby

I Norra Möckleby kyrka har begravningsgudstjänst hållits

Familj

Begravning

Begravningsgudstjänst hållits för Christian Hertzberg

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.