Annons

Klart: Han blir Regebros ersättare på ”Lunden”

Glömminge-Algutsrum har hittat ersättaren till Stefan Regebro. Johan Steglander återvänder till den öländska fotbollen och gör Tobias Bengtsson sällskap på GAIF-bänken.
– Helheten lockade, säger Steglander
Fotboll, division 3 • Publicerad 29 oktober 2018
Johan Steglander spelade i Glömminge säsongen 2005 och säsongerna 2007-2008. Här syns han i ett derby mot RM på Glömmingelunden under lagets debutsäsong i fyran 2008.
Johan Steglander spelade i Glömminge säsongen 2005 och säsongerna 2007-2008. Här syns han i ett derby mot RM på Glömmingelunden under lagets debutsäsong i fyran 2008.Foto: Arkiv

Stefan Regebro lämnade i mitten av oktober, men det fortsätter vara en coachduo på Glömmingelunden även 2019. Tobias Bengtsson är klar för sitt fjärde år.

Nu får han Kalmar AIK-ikonen Johan Steglander bredvid sig.

Annons

– Det känns väldigt, väldigt bra. Vi får in en mycket fin kille som kan fotboll, helt enkelt. Han har varit i Kalmar FF:s organisation och även spelat på en hög nivå själv. En mycket bra lösning, säger sportchefen Patrik Nilmert.

– Vi satt i ett första möte i flera timmar förra helgen och det kändes väldigt bra redan då. Han kommer in med nya idéer, jag tror han och Tobias kommer komplettera varandra bra.

Patrik Nilmert själv har bestämt sig för att fortsätta dra i GAIF-trådarna en säsong till. Ledarstaben inför nästa år kan därmed betecknas som klar.

– Det känns jätteskönt såklart, att vi kan vara så pass långt fram när vi fortfarande är inne i oktober.

”Stegen” meddelade förra veckan att han lämnar sitt kära Kalmar AIK, som trillade ur division 4 den här säsongen.

– Jag ville lämna AIK för att utvecklas och få ny energi. Det är ett beslut jag tagit själv. Och då fanns det lite att välja på. Glömminge är en förening jag varit i tidigare och vem kan inte älska Börjessons, höll jag på att säga. Det är en trevlig förening som har byggt något ett tag, det går åt rätt håll. Helheten lockade, säger Steglander.

48-åringen har tidigare gjort två sejourer och sammanlagt tre säsonger som spelare på Glömmingelunden och lämnade efter säsongen 2008. Han hade även en kortvarig period som spelare i RM, säsongen 2015.

– Jag var där som spelare när Glömminge tog klivet upp i fyran för första gången, så lite historia har jag redan varit med och skrivit.

Vad kan du bidra med?

– Stefan var ju påläst och duktig, och han och jag ser väl ganska lika på fotbollen. Jag har en hel del erfarenhet att ta med mig och fick tre år med Henrik Rydström i Kalmar FF. Jag har alla tränarutbildningar upp till Uefa A och en hel del andra kurser i bagaget.

Annons

David (Steglander, son till Johan) är i Kalmar AIK nu och ni har ofta figurerat i samma lag. Följer han med till Glömmingelunden?

– Han äger frågan själv. Han är tillräckligt duktig, så om jag får bestämma så får han gärna gå dit. Men han kanske vill klippa navelsträngen från pappa. Känslan är att det blir Öland för honom i alla fall, säger Johan Steglander.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons