Annons

Klart: Engvall allsvensk igen – ”hårda och onödiga ord”

Från frysboxen in i hetluften när Allsvenskan drar igång.
IFK Göteborgs hemsida bekräftar nu att Gustav Engvall är klar.
Fotboll • Publicerad 29 mars 2018
Gustav Engvall
Gustav EngvallFoto: David Davies

– Ett lån fram till VM-uppehållet med möjlighet att förlänga till sista juli. Det känns väldigt bra att få tillbaka ”Gurra”, förklarar sportchef Mats Gren på hemsidan.

– Oavsett allt som varit är det som att komma hem, säger anfallaren.

Annons

Låneavtalet gäller inledningsvis till VM-uppehållet i juni.

– Sedan finns det en möjlighet att förlänga det fram till slutet av juli, beroende på hur Bristol City ser på framtiden.

Gustav Engvall lämnade IFK Göteborg 2016 för Bristol City i engelska Championship. Förra året var han på lån till Djurgården.

– Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag. Vi förstår att Gustav tog illa upp. Han kom till oss som 16-åring och det känns verkligen som att få tillbaka en egen spelare. Nu har vi gjort rätt för oss och löst det som funnits emellan båda parter och lagt detta bakom oss. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Kamratgården, säger Gren.

Engvall:

– Om någon uppfattade det som att jag var arg på föreningen IFK Göteborg stämmer det inte. Det handlade om en irritation mot Mats Gren i första hand. Jag känner mig hemma i Göteborg och föreningen, men är också medveten om att vissa saker blivit fel. Jag vill visa min uppskattning och ge tillbaka till våra supportrar genom att göra mål, bidra till poäng och på så vis åter förtjäna jublet på Gama Ullevi. Det känns också väldigt bra att vi lagt det som varit bakom oss.

Gustav Engvall börjar träna med IFK Göteborg redan från fredagens träning. Mats Gren hoppas få alla papper klara på långfredagen som innebär att Gustav är spelklar.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons