Annons

Klara för Superligan - "Det största jag varit med om"

Det krävdes tre kvitteringar. Och det var bara minuter från straffläggning. Men efter en rysare av sällsynt slag är Kalmarsund i SSL.
– Det finns inget större än det här, säger matchvinnaren William Larsson efter suddensegern i Salem.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 7 april 2018 • Uppdaterad 9 april 2018
Hjältarna.
Hjältarna.

William Larsson satte den livsviktiga 3-3-kvitteringen som tog matchen till förlängning. Det var också den energiske forwarden som höll sig framme och slog in avgörande 4-3 efter 8.02 i sudden death.

– Fan vad vi är värda det här, säger Wille.

Annons

– Alla visste att vi hade det uttalade målet att gå upp. Och det gick åt helvete i början. Men vi fortsatte tro. Alla andra bara hatade, på Twitter framförallt. Vilka är det som står här nu? Jo, det är vi.

Hur var känslan att se den sitta?

– Det vet jag inte, jag minns inte. Jag såg bara klacken och visste att vi var i SSL. Och jag visste att hela jävla livet blir mycket bättre.

Hur stort är detta?

– Det finns inget större.

Centern Tim Nyander delar den upplevelsen.

– Det här är det största jag varit med om. Det är det här man drömt om hur länge som helst och nu får man vara med och bidra.

21-åringen bidrog i allra högsta grad. Först jobbade han fram straffen som Adam Nilsson förvaltade till 1-1. Därefter stoppade han en farlig Salemkontring och stod i samma veva för assisten till Marcus Johanssons 2-2.

– Det var en 50/50-boll, så det var bara att gå in och försöka rensa. Då råkade den komma till Mackan, som satte den.

Därefter var Nyander i händelsernas centrum igen. När tumult utbröt mellan Marcus Johansson och en motståndare åkte båda ut i två minuter. Nyander gav sig också in i dispyten och åkte på 2+10 för osportsligt uppträdande. I det följande box playet gjorde Salem 3-2.

Annons

– Det är en jävligt onödig grej av mig. Jag vill för mycket, svävar iväg och kan inte hålla känslorna i styr. Jag sa några grejer domarna råkade höra.

Men det är betydelselöst nu.

– Ja, någonstans kände man på sig att det skulle sluta så här. Vi är så jävla värda det här, alla gubbar förtjänar det här. Det är så jävla skönt.

Vad händer ikväll?

– Nu ska jag riva hela jävla Kalmar. Det blir hårt nu.

Storstjärnan Kim Nilsson har ett par VM-guld på CV:t och har gått up i SSL med Färjestaden tidigare.

– Det här är nog fan nästan lika högt alltså, säger han.

– Det är så jämna matcher även i allsvenskan nu, det är sånt krig och slit man måste ta.

Det har varit mycket snack om att det är din uppgift att föra upp laget. Är det skönt att slippa den bördan på axlarna?

– Det har varit mycket snack om det. Men detta har vi gjort tillsammans. Kolla Warberg och Karlstad som åkte ur SSL i fjol, de klarade inte ta sig tillbaka. Jag tror inte man förstår hur jäkla svårt det är att ta det här klivet. Det har vi gjort tillsammans. Och det är helt underbart.

Annons

Coach Adam Kallenberg har varit med FBC Kalmarsund som sportchef eller tränare sedan starten. Och flera säsonger med Färjestadens IBK innan dess. I år kom han in och ersatte Emil Stille efter en tung start - och förde laget till Superligan.

–Jag är helt... Man kan inte ta på känslan, det är så abstrakt. Jag unnar killarna det här så mycket. Det är så många som jobbat så hårt för det här. Att sen killarna kan hitta energi och mod att fixa detta. All heder åt dom, nu ska de få fira ordentligt.

Blir du kvar som tränare även i SSL?

– Det får min familj bestämma. Min fru har gjort allt den sista tiden när jag varit i min bubbla. Det får bli ett familjebeslut vi tar sen.

Mikael AlmasiSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons