Kim tillbaka i blågult inför VM

Två samlingar utan öländska giganten i landslaget. Men det blev bara ett uppehåll i den blågula dressen. Kim Nilsson tillbaka i truppen till lägret i Uppsala 30 augusti-2 september.
Innebandy • Publicerad 21 augusti 2018
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund – och landslaget.
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund – och landslaget.

– Kim har missat två läger och senaste Euro Floorball Tour. Han har lite att ta igen. Han har fått förinformation om vad vi har jobbat med och läst på så att han är i fas teoretiskt, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

Kim Nilsson opererade menisken i juni men är nu tillbaka i spel.

- Det är viktigt att vi har så många tillgängliga som möjligt, både när det gäller spets och urval av spelare, säger Hill.

VM i Prag spelas 1-9 december och 22 spelare är uttagna till höstens första samling i IFU Arena i Uppsala. Innan dess väntar Euro Floorball Tour, även det i Uppsala, 19-21 oktober.

- Vi ska spetsa de grunder som vi har satt i gång. Vi började med det stora jobbet redan under VM-kvalet (februari) och tog det vidare under Euro Floorball Tour (april) och våra två läger i somras (Bosön och Höllviken). Vi vill också addera mer runt vårt anfallsspel, säger Hill.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.