Annons

"Känns bättre nu än senast vi kvalade till SSL”

Ikväll kan FBC Kalmarsund ta klivet upp i SSL för andra gången på två år. I vägen står IBK Göteborg, ett lag som FBC har slagit två gånger tidigare under säsongen – bland annat hemma i Kalmar sporthall. Och optimismen i truppen är stor.
– Vi har sådan lagmoral där alla kämpar och tar jobbet, säger backen Ellen Willsund som är en av nyckelspelarna inför kvällens drabbning.
Innebandy: kval till SSL • Publicerad 5 april 2018
Ellen Willsunds FBC kan bli klart för SSL: ”Vi har ingen riktig press på oss och jag tycker vi spelar bättre utan press”.
Ellen Willsunds FBC kan bli klart för SSL: ”Vi har ingen riktig press på oss och jag tycker vi spelar bättre utan press”.

Efter en stenhård och dramatisk match i Göteborg i fredags kunde Kalmarsund åka därifrån med en överraskande 3-2-vinst mot storfavoriterna och överlägsna seriesegrarna IBK Göteborg. Bra försvarsspel var nyckeln till vinsten enligt FBC:s Ellen Willsund.

– De hade mycket boll, det visste vi att de skulle ha. Men vi spelade tätt och satte våra lägen.

Annons

Varför Kalmarsund har lyckats slå Göteborg två gånger den här säsongen beror på en bra lagmoral säger hon. Men även på att laget får chansen att slå underifrån.

– Vi har ingen riktig press på oss och jag tycker vi spelar bättre utan press, säger Willsund som har haft en makalöst bra säsong för egen del också. Inte minst poängmässigt med bland annat 14 mål.

– Den har varit bra. Jag har kommit upp i en bättre lägstanivå än tidigare och gör ofta en stabil insats. Dessutom har vi fått in en hel del unga spelare den här säsongen, vilket har gjort att jag har fått en lite annan roll.

Hittills har Kalmarsund varit bäst när det gäller. Och det är ingen slump enligt Ellen Willsund.

– Vårt motto är ”Tillsammans är vi starka”. Och det stämmer verkligen. Vi har formationer som passar ihop och vi är duktiga på att hitta lösningar på problemen tillsammans.

Hur är känslan nu jämfört med när ni kvalade till SSL senast?

– Förra gången visste vi inte hur det var. Nu har vi rutin, så det känns bättre nu.

En annan faktor som gör att laget känns starka nu enligt Ellen är den mentala förmågan.

– Vi har både varit med om med- och motgångar, så jag tycker vi känns starka. Vi lyfter varandra.

Och Rebecka Johansson och Sanna Mangs verkar vara i en osannolik form...

– Ja, jag har aldrig sett dem så bra! Rebecka sätter alla chanser hon får och Sanna är en jättetrygghet bakåt som målvakt. Hon har varit superbra hela säsongen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons