Annons

Kälveus praktnick avgjorde för RM

David Kälveus hade lovat 3–0-seger. Han såg till så att RM fick 1–0 och sedan vann RM derbyt med 2–0.
– Vi försöker få ner betydelsen men när vi vinner är det otroligt skönt. Det blir lättare vistas på östra sidan efteråt, skrattar Marcus De Graaf.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 15 juni 2018
David Kälveus tippade 3–0 inför matchen och såg själv till att spräcka nollan.
David Kälveus tippade 3–0 inför matchen och såg själv till att spräcka nollan.Foto: Emelie Nordquist

Inte bara ett klassiskt rivalmöte – i år även ett toppderby i femman. Serieledaren RM mot fyran SSG. Och det var två lag som visade att de känner varandra utan och innan första halvleken.

Annons

– Mycket kamp på mitten. Inga uppenbara farligheter. De tar ut varandra. Kampmomentet finns hela tiden men inget fult, konstaterade Kenneth Alfredsson.

Publik denna afton, i konkurrens med Portugal–Spanien i VM, på runt 175– 200 personer. Och de fick se en mållös första halvlek. Det skulle dröja till 70:e minuten innan RM spräckte nollan genom David Kälveus. Killen som tippade 3–0 inför matchen i ÖB–sporten alltså.

– Jäkligt snyggt mål, inlägg Elias (Hallström) på bortre. Nästan mittemellan straffområdeslinjen och målet kommer David med en jäkla fart och hoppar högt och nickar klockrent i bortre burgaveln, säger Bengt ”Bengan” Carlsson.

– Matchen står och väger. Typisk derbymatch. Det kan gå hur som helst det här men vi har skapat lite mer chanser vill jag påstå. Planen är svårspelad. Stenhård. Det gäller att spela kort och snabbt för det är som att spela på ett golv nästan.

SSG jagade kvittering men fick Gustav Andersson skadad och sedan kunde William Alvarmo punktera föreställningen fram till 2–0.

– Skönt, derby är alltid derby. Vi försöker få ner betydelsen men när vinner otroligt skönt. Det blir lättare vistas på östra sidan efteråt, skrattar Marcus De Graaf.

– Inte många hundraprocentiga målchanser men vi är vassare och sätter dit bollarna. SSG trycker ner oss på slutet, går ner på trebackslinjen och har något läge och det är tumult men vi känns stabila. Vi rider ut stormen.

Ni har fem segrar och en oavgjord på bortaplan i år. Och serieledning på det.

– Ja, vi jobbar mycket med mentala och börjar det bra så blir det lättare. Vi känns trygga. Vi blickar inte så mycket mot tabellen, vi tar varje match i taget.

Blir det partaj nu?

Annons

– Haha, det är ingen som laddat för men det vad jag vet men bjuder ”FK” in så säger man väl inte nej.

Kvällens övriga matcher:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons