Kalmarsund utklassat på hemmaplan

FBC Kalmarsunds inledning i division 1 har varit mer än godkänd. Men tisdagskvällens match i Färjehallen vill förmodligen nykomlingen glömma snabbt.
–Vi är inte riktigt där och då blir det såna här siffror, säger lagkaptenen Martin Willsund efter 3-9 hemma mot Olofström.
Innebandy, div. 1 herr • Publicerad 6 november 2018
Olofström inledde division 1-spelet med fyra förluster. Tisdagskvällens seger var  Blekingegängets tredje raka och gästerna fick jubla nio gånger om i Färjehallen.
Olofström inledde division 1-spelet med fyra förluster. Tisdagskvällens seger var Blekingegängets tredje raka och gästerna fick jubla nio gånger om i Färjehallen.Foto: Magnus Jansson

FBC-tränaren Elias Andersson hade på förhand varnat för att tiondeplacerade Olofström inte var så dåliga som tabellen visar. Han hade rätt till viss del, men det finns som bekant två sidor av ett och samma mynt.

FBC Kalmarsund kom inte alls upp i nivå den här kvällen.

– Det är svårt att sätta fingret på vad det var som inte stämde. Det känns lite som en kombination av en inställningsfråga och en dålig dag, typ. Vi rycker upp oss lite i slutet men då är det ju för sent, säger lagkaptenen Martin Willsund.

Hemmalaget kom snett in i drabbningen redan från start. Inte ens två minuter var spelade när Olofström spräckte nollan bakom Victor Johansson. Målvakten var en av Kalmarsunds bästa spelare, men det hjälpte föga. Gästerna gick upp till en 3-0-ledning i den första perioden utan att för den skull vara särskilt effektiva framför mål.

– 3-0 efter första, sedan 4-0 och 5-1. Nä, vi är inte riktigt där och då blir det såna här siffror, det är ändå så pass bra lag i den här serien. Det räcker med att man inte har hundraprocentig inställning så får man storstryk.

Olofström kändes inte som ett bottenlag?

– Nä, sedan spelar de inte som andra lag. De lägger mycket långt, skickar långt och är starka där. De lockar upp oss att sätta press och när de lägger långt så är de två mot två i vår zon. Inget jätteroligt spel, men det var ju vinnande i dag, säger Martin Willsund.

Victor Johansson var en av hemmalagets bästa spelare.
Victor Johansson var en av hemmalagets bästa spelare.Foto: Magnus Jansson

Efter varsitt mål i mellanperioden så slog Olofström in spikarna i kistan i första halvan av den tredje perioden. När Albin Jakobsson inledde perioden med att sitta på botbänken kom 1-5 i powerplay. Två mål senare kom också 1-8 när klockan stod på 09.36.

Även det i numerärt överläge för bortalaget, efter att Johannes Sjögrens åkt ut två minuter för slag. FBC-tränaren Magnus ”Mankan” Nilsson var påtagligt missnöjd med laginsatsen.

– Vi gör det lite för svårt. Vi kluddar till det för mycket och ska göra det en och en istället för att göra det som ett lag. Sedan studsar bollen deras väg mycket, men vi kommer inte alls upp i någon standard.

Kan underskattning vara en del av förklaringen?

– Nej, det är inga lag som är dåliga i den här serien. Vi gör inte det vi ska göra.

Något särskilt du kan peka på jämfört med tidigare matcher?

– Då har vi spelat ett homogent försvarsspel, varit balanserade. I dag kändes det inte alls som vi var balanserade i vårt spel. Vi tog inte skitjobbet som man måste göra. Det är surt. Sedan försöker vi i sista och trycker upp spelet. Men vi får ju inte in bollen och skjuter inte heller. Och de skotten vi väl skjuter hamnar i magplattan på målvakten.

Comeback i förra omgången. Jacob Lingmerths första match i Färjehallen slutade med en förlust.
Comeback i förra omgången. Jacob Lingmerths första match i Färjehallen slutade med en förlust.Foto: Magnus Jansson

Kalmarsund putsade siffrorna en liten aning innan Olofström satte slutresultatet 3-9 i tom kasse med en halvminut kvar. Redan på lördag eftermiddag finns det chans till revansch i Färjehallen när Röke kommer på besök.

– Det är bara att ta nya tag. Nu får vi ladda om batterierna, säger Magnus ”Mankan” Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.