Kalmarsund tog revansch i Skåne

Fjärde segern på de sex inledande omgångarna för FBC Ungdom. Nu får nykomlingen dessutom förstärkning i form av Jacob Lingmerth, som gjorde comeback i helgens match i Skåne.
– Tanken är att han ska köra på med oss nu, säger Elias Andersson.
Innebandy, div. 1 herr • Publicerad 5 november 2018
Tränarduon Elias Andersson och Magnus ”Mankan” Nilssons FBC Ungdom ligger fyra efter de sex inledande omgångarna.
Tränarduon Elias Andersson och Magnus ”Mankan” Nilssons FBC Ungdom ligger fyra efter de sex inledande omgångarna.Foto: Magnus Anderberg

Förra helgens bortamatch mot Åstorp/Kvidinge slutade 10-2 till hemmalaget. Det här besöket i Skåne blev roligare för FBC Kalmarsund Ungdom.

– Det var en stor revanschlusta. Vi åker inte tre och en halv timme i buss för att förlora, det fanns inte på kartan, säger FBC-tränaren Elias Andersson.

Kalmarsund tog kommandot direkt. Unge Simon Boklund satte 1-0 i första perioden och när gästerna gjorde 5-1 i mitten av andra så var matchen i princip avgjord.

– Vi gjorde en bra match. Vi vinner fem mot fem-spelet med 5-0. De gör deras mål i powerplay och spel sex mot fem.

Jacob Lingmerth spelade i FBC Ungdom förra hösten, innan backen flyttades upp till representationslaget under vintern för att vara med i den lyckade jakten på en SSL-plats. Den rutinerade 25-åringen lämnade sedan efter avancemanget.

Nu var han tillbaka i FBC Ungdom och spelade sin första match sedan vårens SSL-kval.

– ”Jacke” är som han är och gör det jättebra. Han har en attityd som ingen annan spelare har och är en trygghet. Fysiskt sett är han väldigt bra, men det är en bit kvar med klubba och boll. Tanken är att han ska köra på med oss nu.

Andersson väljer också att framhäva debutanten Simon Boklund och Johannes Sjögren.

– Simon är född -02 och fick gå in från start och gör 1-0. Fruktansvärt kul att se honom.

På tisdagskvällen väntar nästa match för FBC-gänget när Olofström gästar Färjehallen. Blekingelaget parkerar på tionde plats, under nedflyttningsstrecket, efter de sex inledande omgångarna.

– Det är kul med mycket matcher. Gör vi det vi ska, så ska vi vinna den. Men Olofström är inte så dåliga som tabellen visar, säger Elias Andersson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.