Kallenberg efter förnedringen: ”Hoppas vi tar lärdom av detta”

Ett stjärnspäckat hemmalag mot en nykomling som inte var påkopplad. FBC Kalmarsund fick sig en innebandylektion i Falun.
– Vi måste vara bättre förberedda mentalt, säger Adam Kallenberg.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 7 november 2018
”Det är bara att konstatera att det här är vad som händer när vi inte är påkopplade”, säger Adam Kallenberg efter 14-3-förlusten mot Falun.
”Det är bara att konstatera att det här är vad som händer när vi inte är påkopplade”, säger Adam Kallenberg efter 14-3-förlusten mot Falun.Foto: Magnus Jansson

FBC Kalmarsund hade spenderat hela onsdagen i bussen upp till Dalarna. Men när laget väl anlänt till Falun så var man ändå aldrig riktigt där. Hemmalaget visade klass, gästerna gjorde det motsatta. Slutresultatet 14-3 var fullt logiskt.

– Det var ingenting som funkade i dag. Det är rätt enkelt att se, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg.

Det finns såklart parametrar och förutsättningar som gör att det ska vara skillnad mellan de här två lagen. Tre av många: 1. Falun var i SM-final i våras och är topptippat även i år. 2. Laget har en hel förstafemma bestående av svenska landslagsspelare. 3. Adam Colling, Karlstad i fjol och vinnare av den allsvenska poängligan, spelar nu i Faluns tredjefemma.

Med det sagt så var Kalmarsund inte ens nära efter att matchen satt sig en bit in i första perioden. Falun kopplade ett järngrepp och hade ett förkrossande stort bollinnehav matchen igenom. Storstjärnan Alexander Galante Carlström, totalt fem mål i matchen, öppnade målskyttet när drygt åtta minuter hade spelats, efter en FBC-felpass i egen zon.

– Vi hade rätt bra koll på dem på förhand och vi hade ändå en matchplan, men den blev ju omkullkastad direkt. Det känns inte ens som att vi var tvåa på bollarna.

Adam Nilsson satte 2-1 i första perioden efter en fin frilägesdragning. William Larsson gjorde 5-2 i andra perioden via en stark soloräd. Simon Nilsson dundrade in 13-3 från halva plan i den avslutande perioden.

De tre reduceringarna var några av få FBC-ljusglimtar mitt i den stora, ständigt pågående Falun-dominansen. Om matchen inte var avgjord efter 4-1 i den första perioden, så var den definitivt det efter mittenperioden och 9-2 på tavlan.

Matchavslutningen blev aningen avslagen. FBC Kalmarsund rullade på alla tre femmor igen. Söndagens viktiga drabbning mot Sirius i Uppsala fanns redan i tankarna.

– Det är bara att konstatera att det här är vad som händer när vi inte är påkopplade. Jag hoppas att vi tar lärdom av detta, vi måste vara bättre förberedda mentalt.

Hur högt rankar du Falun bland lagen ni mött hittills?

– Det är svårt att säga om det är det bästa laget vi mött när vi inte kommer upp i nivå. Men det är klart, vi har väldiga problem med mycket i deras spel.

Efter en sprakande start i inledningen av SSL så har förstafemman med Kim Nilsson, Marcus Johansson och Tim Nyander i spetsen hackat i den offensiva produktionen senaste tiden. Nämnda trion har bara legat bakom ett mål på de tre senaste matcherna.

Mot Falun hade det inte hjälpt ändå. Men att få i gång maskineriet framåt är en given förutsättning för att trepoängarna ska börja trilla in igen på FBC-kontot.

– Det kan också ha varit så att de överpresterade i början. Det handlar inte om att de blivit sönderlästa nu, det handlar bara om deras egen prestation, säger Adam Kallenberg.

Kevin Haglund skadade knät mot Pixbo och var inte med mot Falun. Istället fick Kasper Hultgren chansen i matchtruppen. 18-åringen, som likt Alex Vult von Steijern spelade match med FBC Ungdom på tisdagskvällen, matchades i den tredje perioden och fick därmed göra SSL-debut.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.