Annons

Jättevändning av IFK sista kvarten

0–2 efter drygt en halvtimme, 4–2 till Borgholm till slut.
– Hjärtat pumpar, jag funderar på att åka in till akuten, haha. Grabbarna är så duktiga på att träna på och det ger resultat i sådana här matcher, säger Edin Dzananovic.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 11 maj 2018
Malsor Ulaj dominerade på mitten.
Malsor Ulaj dominerade på mitten.

Läckeby oväntat jumbo inför med noll pinnar på tre matcher. Det var dock Borgholm som fick kämpa i underläge sedan hemmalaget gjort både 1–0 och 2–0 efter drygt en halvtimme.

– Vi gör en, jag vet inte, konstig match. De tar ledningen tidigt. Sedan börjar vi rulla på och hittar lägena. Vi har solklara lägen i första men förvaltar inte.

Annons

Jonathan Hildebrand tog ändå tillbaka IFK i matchen med sitt sjätte (!) mål för säsongen.

– I andra har vi inte lika tydliga lägen. Vi vågar mala på och fortsätta och tro på det och kämpa för varandra.

I andra visade Borgholm att de har uthålligheten, med tolv kvar kom kvitteringen. Men det stannade inte där. Med fyra minuter kvar tog Borgholm ledningen och sedan fixade skyttekung Hildebrand 4–2 med ett drömmål. Sjunde baljan i år alltså (!).

– Länge och väl ser det ut som de ska vinna. Men när vi gör 2–2 och de får en utvisning är det bara och köra och till slut gör vi båda målen som avgör.

Känslan direkt efteråt?

– Hjärtat pumpar, jag funderar på att åka in till akuten, haha. Grabbarna är så duktiga på att träna på och det ger resultat i sådana här matcher. Det är ett skönt bevis. Stort plus för moralen, vi slutar aldrig tro, säger Edin Dzananovic.

– ”Malle” Malsor Ulaj gör en jättefin match på mitten. Han styr tempo i andra helt själv, han är magisk.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons