Sport

Jagar trafikvakter in i det sista till Färjestaden: ”Vill ha frivilliga”

IRONMAN Artikeln publicerades
Nickebo och Sportalliansen kämpar för att få ihop tillräcklig bemanning till depån i Färjestaden och Resmo under Ironman.
Foto: Natalia Johansson
Nickebo och Sportalliansen kämpar för att få ihop tillräcklig bemanning till depån i Färjestaden och Resmo under Ironman.

På lördag är det åter dags för Ironman i Kalmar och på Öland. Men ännu på torsdagen sökte Nickebo IK, som tagit över depån i Färjestaden, efter frivilliga trafikvakter.

– Vi har väl folk på nästan alla positioner, så det ser rätt bra ut, men helst vill vi ha tag på några frivilliga till, säger föreningens ordförande Fredrik Pettersson.

Inför årets Ironman beslutade Färjestadens GoIF och FBC Kalmarsund Ungdom att hoppa av sitt engagemang i Ironman då man ansåg att ersättningen för uppdraget var för låg.

Istället hörde Sportalliansen, som sköter kontakten med föreningarna, av sig till Nickebo IK som tidigare haft hand om depån i Resmo i samband med Ironman. Nickebo tackade ja och nu har föreningen hand om två depåer på Öland – Resmo och Färjestaden. Men det har inte varit lätt att få ihop tillräckligt med folk till de båda depåerna.

Fredrik Pettersson som är ordförande i Nickebo IK är ändå inte orolig för att hinna få ihop tillräcklig bemanning till på lördag.

– Vi har väl folk på nästan alla positioner, så det ser rätt bra ut.

Det är väl ganska många personer som krävs för att driva två depåer?

– Ja, vi är väl 80-90 stycken tror jag. Själva är vi väl 35-40 och resterande är från andra föreningar. Så det ser ut att lösa sig.

Vilka andra föreningar handlar det om?

– Bäckebo GoIF, IFK Kåremo och två dartföreningar i Lindsdal och i Kalmar som också ställer upp med folk. Så vi har folk på varje position.

På torsdagen skickade Färjestadens GoIF ut mej till tidigare trafikvakter i föreningen där man skrev att Nickebo inte hade tillräckligt med folk till depåerna och att man sökte frivilliga trafikvakter. Enligt Fredrik Pettersson är det Sportalliansen som egentligen har ansvaret att få fram tillräcklig bemanning till på lördag.

– Vi gör det här på uppdrag åt Sportalliansen, så det är de som har ansvaret att få fram folk. Jag har bara lovat att ta hand om själva depåerna.

– Men det handlar om några trafikvakter. Helst vill vi ha tag på några frivilliga till, men det tror jag löser sig i eftermiddag, sa Pettersson på torsdagen.

Ska det bli kul på lördag?

– Nja, det är lite väl mycket jobb. Det här var ju en liten nödlösning, normalt sett är det enklare att ha en depå som Resmo där vi har precis lagom med folk för att klara. Men det var ju för att de var i behov av någon som kunde hjälpa dem som vi valde att ställa upp.

– Men visst blir det skoj. Det är ju fjärde året vi har haft en depå nu. Vi har varit tre eller fyra år i Resmo tidigare.